Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Datum: 14/04/2006
Auteur: L. Spaans
Bron: CAOP

Meedingen naar de Albeda scriptieprijs

In november 2005 zijn de instellingen voor Hoger Onderwijs geïnformeerd over het congres "Heeft de ambtelijke status nog toekomst?". Dit congres, dat in oktober werd georganiseerd door de Albeda Leerstoel ("Stichting Bijzondere leerstoel Arbeidsverhoudingen bij de overheid"), was tevens het afscheidscongres van prof. dr. W. Albeda als voorzitter van het bestuur.

Bij deze gelegenheid is door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer J.W. Remkes, aan de heer Albeda de "Albeda scriptieprijs" overhandigd, waarmee deze nieuwe scriptieprijs formeel is ingesteld. De Albeda scriptieprijs heeft ten doel de bestudering van vraagstukken op het gebied van arbeidsverhoudingen in de publieke sector in het Hoger Onderwijs te bevorderen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de conferentie van de Albeda leerstoel in Den Haag, die dit jaar in de tweede helft van november wordt gehouden. De eerste mededingers naar de prijs hebben zich inmiddels aangemeld.

Nu het einde van het studiejaar nadert en mede met het oog op de inzendtermijn van 1 september 2006, attenderen wij de studenten nog eens op het bestaan van de prijs.

Doel scriptieprijs
De Albeda scriptieprijs heeft ten doel de bestudering van vraagstukken op het gebied van arbeidsverhoudingen in de publieke sector in het Hoger Onderwijs te bevorderen. Als hommage aan professor Albeda zal de scriptieprijs zijn naam en zijn betekenis voor het vakgebied verder dragen en als inspirerend voorbeeld dienen voor hen die dit vakgebied beoefenen cq daarop hun studie-inspanningen richten. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de conferentie van de Albeda leerstoel. Het congres van 2006 wordt gehouden in de tweede helft van november, in Den Haag. Het reglement is bijgevoegd.

Albeda leerstoel - leeropdracht
De bijzondere leerstoel is gevestigd aan de Universiteit Leiden en heeft ten doel "het verspreiden en vermeerderen van de wetenschappelijke kennis betreffende de arbeidsverhoudingen bij de overheid en het vervullen van een platformfunctie voor openbaar debat ter zake".
De leerstoel tracht zijn doel te bereiken door: o Het vestigen van een bijzondere leerstoel aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden
o Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van het onderwijs
o Het aangaan van samenwerkingsverbanden met onderzoekinstituten in en buiten Nederland, die zich (mede) bewegen op het gebied van de arbeidsverhoudingen bij de overheid
o Het instellen van studiecommissies en het meewerken aan dergelijke commissies in breder verband
o Overige activiteiten

Ambtelijk secretaris Albeda leerstoel
l.spaans@caop.nl
www.albedaleerstoel.nl

---