Provincie Groningen

Start bouw nieuwe brug over Van Starkenborghkanaal begonnen 14 april 2006

Donderdag 13 april hebben gedeputeerde Musschenga en de heer ir. Bosch, directeur water en scheepvaart van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, de officiële starthandeling verricht voor de bouw van de nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal bij Eibersburen.

Op weg naar de openingshandeling start bouw brug Van Starkenborghkanaal

De bouw van de brug vindt plaats in het kader van de opwaardering van de vaarweg Lemmer Delfzijl. Met deze opwaardering wordt de vaarweg geschikt gemaakt voor tweebaksduwvaart en vierlaags containervaart. De nieuwe brug krijgt een doorvaarthoogte van 9,5 meter, zodat een containerschip met vierlagen lege containers ongehinderd kan passeren. De doorvaartbreedte wordt 54 meter. De bouw van de nieuwe brug kost in totaal 7,79 miljoen euro. Rijkswaterstaat en provincie dragen bij aan de kosten van de bouw van de brug.

De provincie Groningen werkt samen met Rijkswaterstaat en de provincie Fryslân aan de opwaardering van de vaarweg Lemmer Delfzijl.

De provincie Groningen werkt samen met Rijkswaterstaat en de provincie Fryslân aan de opwaardering van de vaarweg Lemmer Delfzijl. In totaal worden langs deze vaarweg 22 bruggen vervangen.

14 april 2006