Nuon

Nuon helpt voetbalclubs energie besparen
14 apr 2006 | Amsterdam | Nuon

Energieonderneming Nuon gaat bij honderdvijftig Nederlandse amateurvoetbalclubs gratis een EnergiePrestatieAdvies (EPA) uitvoeren ter waarde van 600 euro. Hiervoor ontvangen 1.500 verenigingen die zijn aangesloten bij de KNVB op 14 april een uitnodiging. De eerste 150 voetbalclubs die reageren voor 1 juni ontvangen de gratis EPA. Met de uitvoering van een EPA kan een voetbalclub jaarlijks tot 700 euro besparen op de energierekening.
De EPA's worden uitgevoerd door energieadviseurs van Nuon. Een EPA is een advies over efficiënter energiegebruik. De adviseur zet voor de clubs de energiebesparende mogelijkheden op een rijtje, hoeveel besparing ze opleveren en wat ze kosten.
Uit onderzoek van Nuon blijkt dat voetbalclubs al snel 15-20% op hun energierekening kunnen besparen. De meest voorkomende besparingsmogelijkheden zijn het energiezuiniger maken van verlichting op sportvelden, besparen op warm water, een thermostaat op de verwarming, gebruik maken van tijdschakelaars en het regelmatig schoonmaken van ventilatieroosters van koelkasten en vriezers alsook het ontdooien van deze apparatuur.
De aandacht voor energiebesparing bij de voetbalclubs komt voort uit de sponsoring door Nuon van de KNVB. Nuon wil met de actie de clubs ervan bewust maken dat met energiebesparende maatregelen honderden euro's per jaar kunnen worden bespaard.
Voetbalclubs die geen uitnodiging hebben ontvangen voor de gratis EPA en daar wel graag voor in aanmerking komen, kunnen zich opgeven via ikwileengratisepa@nuon.com.
Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.
Over de KNVB
De KNVB is met 1,1 miljoen leden en bijna 3.700 verenigingen de grootste sportbond van Nederland. Wekelijks organiseert de KNVB ruim 30.000 wedstrijden.