RandstandRail


14-4-2006
Trams rijden weer via station Den Haag Centraal

De trams 2, 3 en 6 rijden weer hun normale route via de Tramtunnel naar het tramplatform op Den Haag Centraal. De werkzaamheden aan het tramplatform op Den Haag Centraal hebben zes dagen geduurd en zijn volgens plan verlopen. Op vrijdag 14 april tussen 02.00 en 02.30 uur reed het eerste testvoertuig over de buitenste sporen op het tramplatform. Om 05.00 konden de trams hun normale dienstregeling hervatten en rijden vanaf nu over de sporen 1 en 4.

Tegelijk met de werkzaamheden op het tramplatform werd op meerdere plekken gewerkt, zoals in de Tramtunnel, bij Ternoot en op de kruising met de Juliana van Stolberglaan/Laan van Nieuw Oost Indië.

Gewijzigde looproutes
Vanaf 14 april zijn de looproutes in het station naar tram en bus definitief gewijzigd. De passarelles zijn voorgoed verdwenen. Een noodperron aan de zijde van de stationshal en een noodperron op het busplatform zorgen dat reizigers in- en uit de tram op het tramplatform kunnen stappen. Het noodperron in de hal is met trappen een tijdelijke lift bereikbaar. Trams richting Kraayestein, de Uithof en Loosduinen stoppen hier. Het noodperron op het busplatform is bereikbaar via de roltrappen op de treinperrons en hier stoppen de trams richting Laan van NOI, Leidschendam/Leidsenhage en Leidschendam/Noord. Deze situatie duurt tot 10 december want dan gaat het geheel vernieuwde platform open voor reizigers.

omhoog meer informatie over de dienstregeling en routes