Politie Limburg-Zuid

Brunssum: hennepplantages ontmanteld

Op de zolder van een woning aan de Wenckebachstraat in Brunssum is gisteren, donderdag 13 april, een hennepplantage aangetroffen. De planten, 370 stuks, en de groeilampen, zijn in beslag genomen. De bewoners waren met vakantie op het moment dat de politie de woning betrad. Hen wacht een boete en een navordering van de energieleverancier.

De politie was getipt dat er wiet gekweekt werd in de woning. Warmtemetingen wezen uit dat dit inderdaad het geval kon zijn. Na het betreden van de woning ontdekte de politie dat er ondanks de afwezigheid van de bewoners in elk vertrek een elektrische kachel brandde. Bovendien bleek alle apparatuur in het huis, inclusief de zonnebank, op een illegaal circuit aangesloten. Onderzocht wordt hoe lang dat al aan de gang is. De bewoners krijgen de rekening nog gepresenteerd.

Heerlen: wisseltruc

De politie is op zoek naar een man en een vrouw die in enkele vestigingen van een fastfoodketen in Heerlen en Kerkrade een geldwisseltruc probeerden uit te halen. In twee filialen lukte dat. De oplichters maakten slechts enkele tientjes buit.

De man en de vrouw gingen telkens op dezelfde manier tewerk. Ze sloten beiden aan in een andere rij voor de balie. Zodra de man aan de beurt was, bestelde hij een kop koffie en probeerde hij af te rekenen met muntgeld dat op Eurostukken leek. Nadat de bediende het onbekende geld weigerde aan te nemen, begon de man kabaal te maken. Voor de vrouw was dat het sein om bij de andere kassa een glas melk te bestellen met een biljet van E 50. Toen de medewerker het biljet in de kassalade wilde stopte, eiste de vrouw het briefje terug en zei ze dat ze ook met gepast geld kon betalen. Terwijl dat gebeurde, probeerde de man de aandacht af te leiden door steeds meer lawaai te maken. In de consternatie die daarop ontstond, gaf de vrouw aan dat ze slechts een biljet van tien euro teruggekregen had en begon ook zij amok te maken. Al twee keer had het duo succes met deze truc.

Geleen: gevaarlijke hond

Een inwoner van Geleen kreeg gistermiddag, donderdag 13 april, de schrik van zijn leven toen zijn hond werd aangevallen door een pitbullachtige soortgenoot. Het incident gebeurde in de Lienaertsstraat. De hond van de Geleendenaar liep diverse bijtwonden op.

De man liet zijn hond uit toen deze plotseling werd gegrepen door de pitbull. De hond liet pas los, nadat passerend ambulancepersoneel een brandblusser hadden leeggespoten op het dier. De politie wist de eigenaar van de hond snel te achterhalen. Deze verontschuldigde zich door te verklaren, dat zijn hond de straat op rent zo gauw de voordeur wordt geopend. Hij zal de rekening van de dierenarts - E 180 - voor de escapades van zijn huisdier betalen.

Piet Tans,
Hoofd Communicatie
Regiopolitie Limburg-Zuid


---- --