Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

14 april 2006

Apeldoorn - 88 bestuurders beboet

De politie heeft gisteren (13 april) op verschillende tijdstippen op diverse locaties in Apeldoorn snelheidscontroles gehouden. In totaal zijn 88 bestuurders beboet. - Op de Asselsestraat werden 11 bestuurders beboet voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. - Op de Jachtlaan werden 31 bestuurders beboet voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. - Op de Anklaarseweg werden 46 bestuurders beboet voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 88 waar 50 km/uur is toegestaan.

Apeldoorn - Politie houdt vier mensen aan bij ongeregeldheden

Bikers van politie Apeldoorn hebben bij ongeregeldheden in de avond/nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 april in het centrum van Apeldoorn vier mensen aangehouden.

Rond 21.20 kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Nieuwstraat. Toen de agenten ter plaatse waren, bleek een 27-jarige man uit Gasselternijveen geslagen te zijn. Hij wees een leeftijdsgenoot uit Den Oever aan als verdachte. De verdachte is aangehouden en de zaak is in onderzoek.

In een café in de Hoofdstraat ontstond rond 03.30 uur onenigheid tussen een 24-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige man uit Eindhoven. Een 24-jarige vrouw uit Den Haag bemoeide zich ermee en gooide een glas in het gezicht van de 20-jarige man uit Eindhoven. Het slachtoffer bloedde hevig en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie werd een 23-jarige man uit Wekerom door getuigen aangewezen als dader van het incident. Hij werd aangehouden, maar weer vrijgelaten toen bleek dat de 24-jarige vrouw uit Den Haag de dader bleek te zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Een aantal uur later, rond 5.30 uur, ontstond wederom in de Nieuwstraat een vechtpartij. De politie heeft hierbij uiteindelijk een 18-jarige jongen uit Noord-Scharwoude aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om weg te gaan.

Apeldoorn - Aangehouden inbreker bekent meerdere inbraken

De 17-jarige jongen uit Apeldoorn die afgelopen dinsdag (11 april) werd aangehouden in verband met diefstal aan de Waldeck-Pyrmontstraat in Apeldoorn, heeft inmiddels nog zes andere inbraken aan de politie bekend. De jongen heeft sinds begin dit jaar bij drie woningen en drie bedrijven in Apeldoorn ingebroken. De politie hield de jongen dinsdagmiddag (11/04) aan op een parkeerplaats aan de Waldeck-Pyrmontstraat omdat hij de portemonnee van een 59-jarige plaatsgenote had gestolen. De vrouw trof de jongen rond 14.30 uur in haar kantoor aan en zag dat uit haar handtas de portemonnee verdwenen was. Op aanspreken en aandringen gooide de jongen haar de portemonnee toe en rende naar buiten. De gewaarschuwde politie hield hem even later aan en bracht hem voor verhoor over naar het politiebureau. Daar bekende de jongeman gisteren ook de inbraken.

---Einde berichten---

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Carina de Wijs (055-548 6648)

---- --