Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

14 april 2006

Emst - Autorit eindigt in sloot

Een 26-jarige automobilist uit Epe belandde op donderdag (13-04) rond 23.40 uur met zijn auto in de sloot langs de Vaassenseweg. Nadat hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor, botste hij tegen een verkeersbord en een hek waarna de auto op de kop in de sloot tot stilstand kwam. De man werd door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld aan enkele schaafwondjes. De auto raakte zwaar beschadigd.

Heerde - Beginnend Bestuurder onder invloed

Een 25-jarige automobilist uit Heerde trok door zijn rijgedrag de aandacht van de politie op vrijdag (14-04) rond 02.00 uur op de Kamperweg. Hij negeerde het stopteken van de politie en vervolgde zijn weg met hoge snelheid. Uiteindelijk kon hij om 02.10 uur bij zijn woning staande worden gehouden. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol. De man, een Beginnend Bestuurder, blies 0,77 promille en overschreeed daarmee de wettelijke norm van 0,2 promille voor deze doelgroep. De politie maakt proces-verbaal op.

Putten - Geen legitimatie en geen APK

De politie heeft tijdens een snelwegcontrole op vrijdag (14-04) rond 04.50 uur ter hoogte van de afrit Nulde een auto met twee inwoners (22 en 35) uit Utrecht gecontroleerd. De 35-jarige bestuurder kon zich niet legitimeren en de APK van de auto bleek verlopen. Voor beide feiten werd een boete aan hem uitgereikt.

Harderwijk - 13 boetes bij projectcontroles uitgereikt

De politie heeft op donderdag en vrijdag (13/14-04) meerdere projectcontroles uitgevoerd. - Op donderdag (13-04) werden er overdag auto's gecontroleerd tijdens surveillances in Harderwijk en Hierden. Hierbij werden vier boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel (2), een verlopen APK (1) en het niet voeren van een juiste kentekenplaat op een aanhangwagen (1). - Donderdagmidag (13-04) werd er op de Vitringasingel gecontroleerd op gordelgebruik. Aan negen bestuurders werd een boete uitgereikt voor het niet dragen van de autogordel. - In de nacht van donderdag op vrijdag (13/14-04) werden op meerdere locaties in Harderwijk in totaal 16 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Allen bliezen de P van prima.

Elspeet - 17 boetes voor overtredingen

De politie heeft bij een snelheidscontrole op woensdagmiddag (12-04) op de Nachtegaalweg aan 16 bestuurders een boete uitgereikt voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 km per uur waar 30 km is toegestaan. Tevens werd er een boete uitgereikt voor het niet dragen van de autogordel.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Carina de Wijs (055 548 6648) ---- --