Politie Zaanstreek-waterland


Nieuwsberichten vrijdag 14 april 2006

Zaanstreek-Waterland, 14-04-2006

Politie zoekt getuigen brand gemeentehuis Oostzaan

Oostzaan, 13 april 2006, 20:45 uur

De afdeling Forensische Opsporing van de politie onderzoekt een kleine brand die donderdagavond op de tweede verdieping van het gemeentehuis aan de Kerkbuurt heeft gewoed. De brandweer rukte met twee voertuigen uit en had de brand snel onder controle. Er is geringe schade ontstaan aan bouwmateriaal, er raakte niemand gewond. Rond 20:00 uur 's avonds zijn vier jongens gesignaleerd op het pleintje aan de Kerkbuurtzijde. De politie wil graag in contact komen met deze jongens of met getuigen die iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Oostzaan via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer: 0800-7000. Tips worden volledig anoniem verwerkt en doorgegeven aan de politie.

Keukenbrand

Purmerend, 13 april 2006, 19:32 uur

In een woning aan de Graeffweg in Purmerend heeft een keukenbrand gewoed. De bewoonster is per ambulance naar het Waterlandziekenhuis overgebracht omdat zij rook had ingeademd. De brandweer heeft de aanwezige katten uit het pand gehaald. De keuken is uitgebrand en er is roetschade aan de woning.

Winkeldieven aangehouden

Zaandam, 13 april 2006, 15:59 uur

In een winkel aan de Symon Spiersweg heeft de politie een 33-jarige vrouw uit Zaandam en een 42-jarige man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het koppel zou voor iets meer dan honderd euro aan behangbenodigdheden hebben willen meenemen zonder te betalen. Op het politiebureau bleek dat de man nog een boete had openstaan van 150,- en niet over een wettelijk verblijfsdocument beschikte. Nadat hij zijn boetes had betaald is hij overgedragen aan de vreemdelingendienst. Tegen de Zaandamse is proces-verbaal opgemaakt.

Wateroverlast

Zaandam, 13 april 2006, 21:09 uur

Bij de politie werd melding gemaakt van wateroverlast in een woning aan de Prins Hendrikkade in Zaandam. De bewoners waren afwezig en gezien de omvang van de lekkage heeft de politie zich toegang verschaft door een ruit in te slaan. Vervolgens werd de hoofdkraan dichtgedraaid. Een glazenzetter heeft een nieuwe ruit geplaatst.

Vernieling

Zaandam, 13 april 2006, 16:20 uur

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Zaandam aangehouden op verdenking van het inslaan van een autoruit op de Panneroodstraat. Op het moment dat de politie arriveerde vluchtte de verdachte. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden op de Tjotterlaan. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en verhoord.

Vernieling autospiegels

Krommenie, 14 april 2006, 00:22 uur

De politie heeft 9 jongens aangehouden variërend in de leeftijd van 14 tot 18 jaar op verdenking van het vernielen van autospiegels. Een getuige maakte melding van vernieling van autospiegels op de J.H. Dunantstraat. De groep jongens zou zich richting het station van Krommenie begeven. Op het station zijn alle verdachten aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Alle ouders zijn in kennis gesteld. De politie heeft direct een aantal aangiftes van vernieling opgenomen. Eventuele overige slachtoffers worden verzocht zich te melden bij het wijteam Krommenie, via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 14-04-2006 13:58 | © Politie Zaanstreek-Waterland |