Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer opgepakt na bedreiging horecaportier

Publicatiedatum: 14-4-2006 14:40:30

Arnhem - Na een bedreiging van een horecaportier in de Arnhemse binnenstad heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige man opgepakt. De man zou een van de portiers hebben bedreigd nadat hem de toegang tot de zaak was geweigerd. Volgens de portier was de man onder invloed van alcohol. Nadat hem de toegang was geweigerd zou de Arnhemmer hebben gedreigd een pistool te gaan halen. Daarop was de man weggelopen. De portier waarschuwde de politie en besloot de man te volgen. Op de Vijzelstraat kon de Arnhemmer op aanwijzen van de portier door agenten worden aangehouden. De man bleek een mes op zak te hebben en werd ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden bij verkeerscontrole

Publicatiedatum: 14-4-2006 14:39:56

Arnhem - Een 25-jarige man uit Arnhem is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens onder meer het rijden onder invloed. Politieagenten wilden omstreeks kwart over drie `s nachts een routinecontrole instellen. De bestuurder kon echter geen rijbewijs overleggen noch een identiteitsbewijs. De man leek evenmin te willen meewerken aan een controle, waarbij bovendien werd vastgesteld dat er drank in het spel was. Toen de man vervolgens werd aangehouden verzette hij zich en beledigde de agenten. De agenten wisten de Arnhemmer echter te overmeesteren. Nadien werd alsnog vastgesteld dat de man onder invloed had gereden met een promillage van 0,71 (bijna anderhalf keer de norm). Bovendien bleek de Arnhemmer niet in het bezit van een rijbewijs en werd geconstateerd dat hij een valse naam had opgegeven. Daarnaast bleek dat de Arnhemmer nog voor ruim 6000 euro aan boetes had openstaan. De Arnhemmer is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Invalide autokraker betrapt

Publicatiedatum: 14-4-2006 14:39:29

Arnhem - Een bewoner van de Arnhemse wijk Gulden Bodem heeft donderdagavond een invalide autokraker op heterdaad betrapt. Rond half twaalf zag de 66-jarige Arnhemmer een vreemde in zijn auto zitten. Toen hij zelf poolshoogte ging nemen zag hij dat de man kennelijk invalide was: de man liep strompelend weg, stapte in een nabij geparkeerd staande invalidenwagen ging er vandoor. Voorzover bekend was de autokraker er niet in geslaagd waardevolle goederen mee te nemen. Gewaarschuwde agenten hebben nog vergeefs naar de dader uitgekeken maar de man bleek spoorloos te zijn verdwenen. Door de gedupeerde Arnhemmer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na onnodig 112 bellen

Publicatiedatum: 14-4-2006 14:38:57

Arnhem - De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 54-jarige man uit die stad aangehouden. De man zou enkele malen onnodig de 112 centrale hebben gebeld. Ook zou de man gedreigd hebben zijn ex-vriendin om te brengen. Later bleek dat de man ook de 112 centrale in Limburg gebeld te hebben waarin hij aangaf over een pistool te beschikken. Na onderzoek kon de man getraceerd worden, waarna hij in zijn woning werd aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is de Arnhemmer weer vrijgelaten. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hennepkwekerij aangetroffen, man aangehouden

Publicatiedatum: 14-4-2006 14:38:15

Rheden - De politie van Rheden heeft donderdagavond in een woning een hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij werd ook een 49-jarige man uit Velp aangehouden. Politieagenten besloten een onderzoek in te stellen in de Rhedense woning na klachten van stankoverlast uit de buurt. Op de zolderverdieping van het huis werden naast de gebruikelijke kwekerijapparatuur 100 planten aangetroffen. Alle spullen werden in beslag genomen en vernietigd. De Velpenaar bleek de kwekerij te hebben ondergebracht in de woning van een familielid en bekende verantwoordelijk te zijn geweest voor de exploitatie ervan. Bij onderzoek bleek tevens dat er illegaal stroom was afgetapt. Door het energiebedrijf werd de stroommeter uit het pand gehaald en aangifte gedaan. De Velpenaar is in de loop van de avond vrijgelaten en zal door justitie worden gedagvaard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---