Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 14 april 2006

Politie houdt snelheidscontrole: 2100 bestuurders gecontroleerd

ZEVENBERGEN: De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden aan de Hazeldonkse Zandweg. De radar registreerde de snelheid van bijna 1300 passanten. Van hen reden slechts zeven bestuurders harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

ZUNDERT: De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden aan de Rucphenseweg. De radar registreerde de snelheid van bijna 800 passanten. Van hen reden slechts één bestuurder harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Bredanaar doet aangifte van diefstal

BREDA: Donderdagmiddag is een 79-jarige inwoner van Breda aan de Haagweg slachtoffer geworden van een diefstal. Rond 14:40 uur stond de man aan de Haagweg, toen een keurig verzorgde man op hem afstapte en de bejaarde man vroeg of hij een euro kon wisselen. Toen het slachtoffer zijn portemonnee uit zijn broekzak haalde en zijn beurs opende, zag de dader kans om ongemerkt enkele bankbiljetten uit de portemonnee te halen. De 79-jarige man bemerkte de diefstal pas toen hij thuiskwam.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Aan de Karrestraat is donderdagavond rond 19:00 uur in een winkel een 32-jarige inwoonster van Oosterhout aangehouden. De vrouw werd door een beveiligingsmedewerker op heterdaad aangehouden toen zij er met enkele spullen vandoor wilde gaan en het alarm van de detectiepoortjes afging. De politie heeft de dievegge na verhoor heengezonden en maakt proces-verbaal op.

Tuinbeeld gestolen

ZUNDERT: Uit een voortuin van een woning aan de Zandweide is in de nacht van dinsdag op woensdag een witkleurig tuinbeeld gestolen. De eigenaar van het beeld deed donderdagavond bij de politie aangifte van de diefstal. Het beeld stelt een engel voor en weegt ca. 100 kg.

Politie controleert 30 bromfietsen tijdens controle: 17 bekeuringen

ETTEN-LEUR: De politie van het team Etten-Leur heeft donderdagmiddag samen met collegas van het scooterteam van het district Breda een bromfietscontrole gehouden. Op de controlepunten aan de Bisschopsmolenstraat en de Groenling controleerden zeven agenten 30 bromfietsen op de technische staat en de bestuurders op het bezit van de verplichte documenten. 10 bromfietsen bleken een te hoog vermogen te bezitten. De bestuurders kregen hiervoor een bekeuring, daarnaast werden ook nog bonnen uitgeschreven voor: rijden zonder helm (2), geen bromfietscertificaat, onverzekerd rijden, niet de rijbaan gebruiken, een verlopen apk-keuring en een afgeplakte ruit.

Politie houdt 19-jarige Roosendaler aan voor belediging

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie aan het Kerkplein een 19-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Rond 02:00 uur vond de man het nodig om zonder enige aanleiding en duidelijk hoorbaar voor de overige stappers twee te voet surveillerende agenten uit te schelden voor kankerwouten. Deze belediging kwam hem op een rit naar het bureau te staan, waar hij in de loop van de ochtend is gehoord. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Politie houdt gesignaleerde aan

BREDA: Aan de Van Voorst tot Voorststraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man trok rond 02:30 uur de aandacht van surveillerende agenten toen hij met piepende banden en hoge snelheid wegreed van een parkeerplaats aan de Adriaan van Bergenstraat. Toen agenten de gegevens van de man natrokken bleek hij nog een boete open te hebben staan van 588 euro. Het bedrag kon niet worden opgehoest en daarom is de Bredanaar ingesloten voor de vervangende gevangenisstraf van negen dagen. Daarmee was de kous nog niet af. De politie schreef twee bekeuringen uit, omdat bleek dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd en gekeurd. De auto is in beslag genomen.

Niets erin,niets eruit: 60 autos met waardevolle spullen

BREDA: In het kader van het auto-inbraken project Niets erin, niets eruit heeft de politie donderdagavond aan de Lelystraat, Daniel Marotstraat en Terheijdenseweg geparkeerde personenautos gecontroleerd op aanwezigheid van waardevolle spullen in de auto. In totaal werden ruim 250 auto gecontroleerd. In 60 gevallen hadden de automobilisten zichtbaar waardevolle goederen in de auto achtergelaten.

Eind 2003 startte de gemeente Breda en de politie het project in Breda. Met het project willen gemeente en politie het aantal auto-inbraken in het district terugdringen door een beroep te doen op de verantwoordelijkheid van de automobilist. Met het goed afsluiten van de auto en geen waardevolle spullen, zoals laptops, mobiele telefoons, jassen en cds in de auto achter te laten kan een inbraak worden voorkomen.

Hondenbezitters op de bon

BREDA: Aan het Hamplein is vrijdag een 40-jarige hondenbezitter bekeurd, omdat hij zijn hond los uitliet buiten de aanwezige uitlaatplaats. Een 46-jarige man kreeg een bekeuring aan de Johansberg toen zijn hond zn behoefte deed.

Politie waarschuwt voor oplichtingpraktijken

BREDA: De politie van Etten-Leur heeft donderdag twee meldingen binnen gekregen van een poging tot oplichting. De oplichters gaan als volgt te werk. Er wordt telefonisch contact opgenomen met mogelijke slachtoffers. Een engels sprekende stem vraagt of zij een nul in willen toetsen en krijgen vervolgens te horen dat er een droomreis is gewonnen. Om de prijs te ontvangen moet men creditcard gegevens doorgeven. De politie waarschuwt mensen voor deze
oplichtingpraktijken.

De politie drukt mensen op het hart geen vertrouwelijke gegevens te verstrekken aan onbekenden die bellen of aan de deur komen. De politie verzoekt burgers alert te zijn en om bij verdachte situaties contact op te nemen met de politie, telefoon 0900 8844. Bent u toch slachtoffer geworden van oplichting, doe dan altijd aangifte bij de politie.

Automobilist gewond bij verkeersongeval

BREDA: Bij een verkeersongeval aan de Emerparklaan is vrijdagmorgen een 48-jarige automobilist uit Ulicoten licht gewond geraakt. Rond 10:20 uur negeerde een 67-jarige automobiliste op de Emerparklaan vermoedelijk een rood verkeerslicht en reed de kruising op aan de Moerlaken. Op dat moment sloeg de man uit Ulicoten linksaf de Emerparklaan op. Door de aanrijding klapte hij met zijn hoofd tegen de zijstijl van zijn auto. Met een hoofdwond is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling door een dokter mocht hij weer naar huis. De twee personenautos zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Politie houdt automobilist aan met zakken hennep

BREDA: Vrijdagmorgen rond 11:30 uur heeft de politie aan de Tramsingel een 38-jarige inwoner van Breda aangehouden. Een agent in burger zag enkele minuten daarvoor in de Middellaan dat de man meerdere zakken in zijn auto laadde en had daarbij een sterke henneplucht geroken. De politieman schakelde zijn collegas in die de auto aan de Tramsingel naar de kant van de weg dirigeerden. In de zakken zaten versgeknipte hennepplanten met de toppen eraan. De Bredanaar is voor verder onderzoek overgebracht naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers