Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 14 april

BERGEN OP ZOOM, 14 april 2006

Woninginbraak

DINTELOORD: Op donderdagavond 13 april is er ingebroken in een woning aan de Piet Heijnstraat. De daders kwamen aan de achterzijde van de woning binnen. Hier hebben ze een raam geopend door een gaatje in het kozijn te boren en het vervolgens te openen. De inbrekers doorzochten de woning en namen onder andere enkele sieraden weg. De politie zal aangifte opnemen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in. Op dezelfde avond hoorden bewoners van de Piet Heijnstraat geluiden aan de achterkant van het huis. De bewoonster van het pand keek uit het raam en zag drie personen van het pand weglopen. Aan de achterzijde van de woning zijn sporen van poging tot braak gevonden. De politie stelt een sporenonderzoek in en heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Man aangehouden in verband met hennepkwekerij

HOOGERHEIDE: De man die zich in verband met een brand in een woning aan de Nijverheidsstraat vanochtend zou melden op het politiebureau, is niet op de afspraak verschenen. Gisterenmiddag brak de brand uit. Bij onderzoek bleek dat deze vermoedelijk was ontstaan door kortsluiting in de hennepkwekerij die in de woning is ontdekt. De 25-jarige huurder van de woning was op dat moment niet aanwezig, maar stemde ermee in zich te melden bij de politie. Toen hij niet op de afspraak verscheen is de politie op zoek gegaan naar de verdachte. Politiemensen troffen hem aan in een hotel in Ossendrecht en hielden hem aan. Hij is verhoord en hierna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

188 bekeuringen bij snelheidscontrole

OUDENBOSCH: De politie hield op vrijdag 14 april een snelheidscontrole aan de Zandeweg. Tussen 10.15 uur en 13.45 uur passeerden 2351 voertuigen de controle. 188 bestuurders waren in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 104 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

Man aangehouden in bezit van harddrugs

RUCPHEN: De politie hield op vrijdagochtend 14 april een 31-jarige man uit Roosendaal aan voor drugsbezit. De man reed over de Langendijksestraat, toen de politie hem ter controle aanhield. Bij doorzoeking van de auto vond men een gebruikershoeveelheid softdrugs, een gebruikershoeveelheid vloeibare harddrugs, vermoedelijk speed, ongeveer 100 pillen, vermoedelijke xtc en een mes. Ook zijn er gebruikersvoorwerpen voor drugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden voor drugsbezit en rijden onder invloed, verhoor en in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

SPRUNDEL: De politie hield op donderdag 13 april tussen 11.30 uur en 13.40 uur een snelheidscontrole aan de Rupchensebaan. Van de 810 passanten waren er 34 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 72km/u. De maximum snelheid bedroeg 50 km/u.

Snelheidscontrole, bestuurder rijdt 58 km/u te hard

ROOSENDAAL: Tussen 14.15 uur en 16.15 uur hield de politie op donderdag 13 april een snelheidscontrole aan de Bredaseweg. Van de 881 passanten waren er 85 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 108 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Man aangehouden voor belediging

ROOSENDAAL: De politie kreeg op vrijdagochtend rond 00.50 uur melding van geluidsoverlast aan de Begijnenberg. Bij aankomst sprak de politie de bewoner van het betreffende pand aan op de overlast. De bewoner werd erg boos en beledigde de politiemensen. Hierna sloeg hij een politieman tegen zijn gezicht. Hij hield hieraan geen verwondingen over. De 51-jarige man is aangehouden voor belediging. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Auteur: Inge Rijgersberg