Politie Hollands Midden

Datum: 14 april 2006

Katwijk Twee mannen aangehouden De politie heeft op vrijdag 14 april, omstreeks 12.30 uur, twee mannen aangehouden op de Hoorneslaan. De twee mannen hadden op straat slaande ruzie. De ruzie zou gaan om een geldkwestie. Twee vrouwen bemoeiden zich ermee die bij het gezelschap hoorden. De politie werd ingeseind. De twee mannen, een 28-jarige Katwijker en een 50-jarige Katwijker, werden op straat aangehouden. De politie heeft de twee overgebracht naar het bureau waar zij in de loop van de middag gehoord zullen worden. Enkele getuigen zijn inmiddels gehoord.

Noordwijkerhout Politie haalt dronken bestuurster van de weg De politie heeft op vrijdag 14 april, omstreeks 2.40 uur, op de Kerkeland een automobilist aangehouden. De automobiliste, een 25-jarige Noordwijkerhoutse, werd onderworpen aan een blaastest nadat zij bij een ongeluk op de weg betrokken was geweest. De vrouw had met haar auto's twee geparkeerde auto's geraakt. De vrouw beweerde dat zij niet had gereden, maar getuigen verklaarden anders. De vrouw blies een uitslag van 895 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l en boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwerkerk aan den IJssel Politie vraagt hulp van getuigen De politie is sinds december druk doende met een onderzoek naar vernieling van een schoolgebouw. Op zaterdagochtend 10 december werd er in een school aan de Kroonkruid geconstateerd dat er waterlekkage was. De eerste verdieping van de school stond onder water en het water was inmiddels naar de begane grond overgelopen. Al snel bleek dat een brandkraan open was gezet. De verzegeling van de brandkraan was verbroken. Nadat de brandweer het water weggepompt had werd de schade opgenomen. Door het water was vloerbedekking onbruikbaar geworden, waren plafonds vernield, de school had enkele dagen nodig om de boel weer in orde te maken. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte(n) die de brandkraan open hebben gezet. Tot op heden heeft de politie geen aanhoudingen verricht. De politie vraagt personen die getuigen zijn geweest of meer weten met betrekking tot de vernieling contact op te nemen met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 waar gevraagd kan worden naar het team Nieuwerkerk aan den IJssel. Het is ook mogelijk om anoniem een tip door te geven, dit kan via het Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800-7000.

Reeuwijk Alerte getuige voorkomt auto-inbraken Een alerte getuige vertrouwde een situatie die zij op donderdag 13 april op het parkeerterrein op de Reeuwijkse Houtwal niet en belde de politie. Zij had omstreeks 19.50 uur, een drietal mannen zien rondlopen op de parkeerplaats. De mannen hadden bijzondere interesse in geparkeerde auto's. Zij hield het drietal in de gaten en belde de politie.

De politie is ter plaatse gegaan en zag het drietal een raampje van een auto inslaan. Daarop zijn de drie, twee van 18 jaar en één van 20 jaar, allen afkomstig uit Utrecht, aangehouden. De mannen zijn in verzekering gesteld. De eigenaar van de auto is in kennis gesteld en hij heeft aangifte gedaan. Er was niets uit zijn auto weggenomen. De politie zet het onderzoek voort.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --