Politie Midden- en West Brabant

Persbericht districttilburg (14/4)

TILBURG, 14 april 2006

Vier mensen aangehouden tijdens uitgaansnacht

TILBURG Tijdens de uitgaansnacht van donderdag op vrijdag hebben agenten in het horecagebied in totaal vier aanhoudingen verricht. Er was, gedurende de nacht, veel uitgaanspubliek op de been.

Tegen middernacht hebben agenten op de Heuvel een 27 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden, voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Deze man wilde het terras van een van de horecagelegenheden niet verlaten nadat hij, als lastige klant, door een portier buiten was gezet. De man was onder invloed van alcohol en weigerde te vertrekken, ondanks dat de politie hem dat enkele malen gevraagd had. Hierop hebben de agenten de man aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Voor hetzelfde feit werd, vanmorgen tegen 03.30 uur, op het Piusplein te Tilburg, een 18 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw, die onder invloed van alcohol verkeerde, joude de politie uit. Nadat haar diverse keren gevraagd was hiermee te stoppen, bleef ze doorgaan. Omdat haar gedrag aanleiding gaf tot wanordelijkheden, hebben agenten haar, na diverse waarschuwingen, aangehouden. Ook zij krijgt een proces verbaal.

Naar aanleiding van een vechtpartij, hebben agenten vanmorgen, rond 04.30 uur, twee Tilburgers (beiden 24 jaar), op het Piusplein te Tilburg aangehouden. Een van de slachtoffers, een 20 jarige vrouw uit Hilvarenbeek, verklaarde dat er in eerste instantie een vechtpartij ontstond tussen haar vriend, een 24 jarige man uit Esbeek en de twee verdachten bij de toiletten in een horecagelegenheid op het Piusplein. Nadat het slachtoffer tussenbeide was gesprongen en dacht de ruzie gesust te hebben, liep het buiten het café weer uit de hand. Wederom probeerde het slachtoffer tussen beide partijen te springen. Het gevolg was dat zij hierdoor een klap op haar hoofd kreeg en op de grond viel. Ook haar vriend kreeg meerdere klappen. Toegesnelde agenten sprongen tussen beiden en hielden vervolgens beide verdachten aan, voor openlijke geweldpleging. Beide slachtoffers deden aangifte.

Man met hakbijl aangehouden

TILBURG Op de Heuvel hebben agenten vanmorgen, om 06.00 uur, een 28 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden, voor bedreiging en vernieling. De man was eerder die nacht, rond 03.00 uur, in een horecagelegenheid op de Heuvel onwel geworden.

Toen een 43 jarige medewerker van betreffende gelegenheid de man de frisse lucht inbracht, knapte hij op. Enkele uren later hoorde de medewerker harde klappen op de toegangsdeur tot de gelegenheid. Kijkend door het beveiligingsglas van de voordeur zag hij de man, die eerder onwel geworden was, met een hakbijl tegen de deur slaan. De medewerker voelde zich op dat moment ernstig bedreigd en alarmeerde de politie. Nadat de man meerdere keren op diverse deuren geslagen had, vertrok hij. Agenten hebben hem vervolgens op de Heuvel, onder zwaar verzet, aangehouden. Wat de beweegreden is geweest is niet duidelijk.

Winkeldiefjes lopen tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben gisteravond, om 19.45 uur twee winkeldiefjes in de Heuvelstraat te Tilburg aangehouden. Twee meisjes van 14 en 16 jaar, afkomstig uit Sprang-Capelle en Waalwijk, hadden bij een kledingwinkel twee tassen, ter waarde van 17 Euro weggenomen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af waarop de meisjes door de bedrijfsbeveiliging werden aangehouden. Gealarmeerde agenten hebben de meisjes overgenomen. De ouders werden in kennis gesteld.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, om 05.10 uur, op het Korvelplein te Tilburg een 48 jarige man aangehouden voor openbare dronkenschap. De man lag in een portiek voor een supermarkt op de grond. De man was er niet van gediend dat de agenten een helpende hand boden. Een scheldpartij was het gevolg. Omdat de man, door het gebruik van alcohol, niet meer op zijn benen kon staan, werd hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Gevonden kinderschoentje in vijver aanleiding voor onderzoek

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, rond 11.00 uur, een onderzoek ingesteld in een vijver aan de Geminiweg te Tilburg. Een voorbijganger zag aan de waterkant een kinderschoentje tussen het riet liggen. Ze attendeerde een 19 jarige man uit Tilburg op het schoentje. Toen hij het schoeisel uit het water wilde halen, had hij het gevoel dat er iets uit het schoentje glipte. Omdat het niet duidelijk was of dit door de zuigende werking van het water kwam, werden de alarmdiensten in kennis gesteld. Zowel de politie, brandweer als ambulancedienst (incl. traumaheli) gingen ter plaatse. Om uit te sluiten dat er mogelijk een drenkeling in het water zou liggen, hebben drie duikers van de brandweer in het water een onderzoek ingesteld. Gelukkig troffen de duikers geen kind aan maar wel een lege kluis. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de kluis.

24 bonnen bij verkeerscontrole

TILBURG: Agenten van het team Tilburg West hebben vanmorgen op de parkeerplaats aan de Campenhoefdreef een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden door ons de volgende bekeuringen uitgedeeld: 21 keer voor het niet dragen van de autogordel, 2 keer voor het fout parkeren en 1 keer voor het niet handsfree bellen.

Auteur: Desirée Brabers