April 2006

Vernieuwde 'Routes des Asperges'
Het witte goud' ontwaakt uit haar winterslaap
Noord- en Midden-Limburg, hét aspergeland bij uitstek, kijkt alweer uit naar de komst van de overheerlijke asperges, ofwel het `witte goud'. Op 13 april jl. is het officiële startsein gegeven voor het aspergeseizoen 2006. Daarom is er nu een vernieuwde `Routes des Asperges' uitgebracht.
Regio VVV Noord- en Midden-Limburg heeft, in samenwerking met de Stichting Afzetbevordering Asperges en het toeristische bedrijfsleven, alle informatie om van april tot en met juni extra glans te geven aan het motto `Lekker Genieten in Noord- en Midden-Limburg' in een nieuwe brochure bijeen gebracht.

Behalve een ruime keus aan aspergearrangementen en -menu's bij het toeristische bedrijfsleven, is er in de brochure ruime aandacht voor een 16-tal aspergefietsroutes. De routes voeren via het knooppuntensysteem door het unieke aspergelandschap. Vanzelfsprekend is er langs en vlakbij de routes volop gelegenheid om het `witte goud' te gaan proeven bij diverse restaurants en hotels.

De informatie in de brochure wordt gecompleteerd met leuke achtergrondinformatie over onze koningin der groenten, de `10 gouden regels' en een asperge-activiteitenkalender. Zo is er een Asperge-festival in het Nationaal Aspergemuseum de Locht (30 april) en zijn er op diverse data in mei en juni Aspergecruises over de Maas. Tot slot zijn er voor de echte fijnproevers onder ons een aantal aspergerecepten opgenomen als hoogtepunt van een lekker etentje!

Het magazine `Routes des Asperges' is te downloaden via www.lekker-genieten.nl of aan te vragen bij de VVV-winkel in Roermond via telefoonnummer 0900-2025588 (EUR 0,35 p.min). 2006-04-14