April 2006

Lange Afstand Wandelpaden in kaart gebracht
Overzichtskaart editie 2006-2008 volledig geactualiseerd Het Wandelplatform heeft onlangs weer een nieuwe editie van de Overzichtskaart Lange-Afstand-Wandelpaden Nederland uitgebracht. De kaart, editie 2006-2008, biedt allerlei informatie over wandelen in Nederland. Naast de Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) is er ook aandacht voor andere bewegwijzerde routes. Verder geeft de kaart informatie over o.a. overnachten onderweg en biedt hij vele nuttige tips.
In de vernieuwde cartografie op de voorzijde van de kaart is het complete netwerk lange-afstandswandelpaden ingetekend, in totaal zo'n 7.000 km. De startpunten van de NS-wandeltochten, Groene Halte wandelroutes en de locaties van de Stayokay-hostels en Nivon Natuurvriendenhuizen zijn hier eveneens terug te vinden. De voorzijde geeft verder een overzicht van alle lange-afstandswandelpaden in Nederland met daarbij de afbeeldingen van alle verschenen gidsen, de afstanden en de begin- en eindpunten van de routes.

Op de achterzijde komen andere bewegwijzerde wandelroutes aan bod, zoals KNBLO- en NWB-routes, wandelroutes van natuurorganisaties en NS-wandeltochten. Ook is informatie te vinden over overnachten onderweg, wandelen met anderen, wandeltijdschriften, wandelsites op internet en LAW's in het buitenland. Bijzondere wandeltips ontbreken uiteraard niet. Daarnaast is er aandacht voor de werkzaamheden van het Wandelplatform-LAW. Het platform beheert en ontwikkelt niet alleen LAW's, maar komt ook op voor de belangen van de wandelaar in Nederland.
De Overzichtskaart helpt bij het plannen van een wandeltocht of
-vakantie in Nederland; de schaal 1:500.000 is niet geschikt om op te wandelen. De kaart zet de wandelaar vooral op het goede spoor en geeft antwoord op vele praktische vragen.

De Overzichtskaart is voor EUR 3,30 verkrijgbaar bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren en gespecialiseerde (reis)boekhandels. Hij kan ook worden toegezonden door overmaking van EUR 4,10 (kaart + bijdrage porto) op postbankrekening 4205157 t.n.v. Wandelplatform te Amersfoort, o.v.v. 'overzichtskaart'. Bij telebankieren s.v.p. ook naam en adres vermelden.