Gemeente Teylingen


Marit Bouwmeester wint Sloepieprijs 2006

13 april 2006

Tijdens de officiële opening van het Watersportseizoen 2006 op 14 april 2006 is bekend gemaakt dat Marit Bouwmeester de Sloepie Wisselprijs heeft gewonnen.

De Sloepie Wisselprijs wordt sinds 1987 ieder jaar uitgereikt door de gemeente Warmond aan de meest talentvolle zeiler of zeilster in de leeftijdscategorie t/m 17 jaar. De gemeente Teylingen heeft deze traditie in 2006 overgenomen.

Marit Bouwmeester is 17 jaar en zeilt een Laser Radiaal. 2006-04-10 Marit Bouwmeester - klein

Vorig jaar nam zij deel aan het Europese Kampioenschap voor de jeugd in Kroatië (Split) en eindigde bij alle wedstrijden tussen de tweede en de zesde plaats in een veld van 43 jeugdzeilsters. Zij behaalde hierdoor de 3e plaats in het totale klassement en ontving de bronzen medaille.

Op 7-jarige leeftijd startte zij haar carrière in een Optimist bij de Koninklijke Watersportvereniging Frisia te Grou. Ze heeft deel uitgemaakt van de jeugdkernploeg (t/m 12 jaar) en is daarna in de kernploeg terecht gekomen. In 2004 heeft ze zich gekwalificeerd voor het ISAF Jeugd Wereld Kampioenschap in Gdynia (Polen).

Haar broer en zus zijn eveneens zeilenthousiasten en Marit is, net als haar broer en zus, opgenomen in Project 2012, dat zich richt op de Olympische Spelen van 2012.

Onder de algehele leiding van Jacco Koops en trainer/ projectmanager van Project 2012, Mark Littlejohn, wordt er flink getraind vanuit het Internationaal Zeilwedstrijdcentrum in Medemblik.

In de Kaagsociëteit overhandigde de burgemeester van de gemeente Teylingen, Jeroen Staatsen, de prijs aan haar ouders. Zij kon zelf helaas niet aanwezig zijn, omdat zij samen met haar zus voor zeilwedstrijden in Carnac (Frankrijk) is. De prijs bestaat uit twee prijzen, een wisseltrofee en een bronzen plaquette die zij kan behouden.