Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB begint fietsseizoen met fietstests

Den Haag, 13 april 2006

De ANWB-bladen Toeractief, Kampioen en Kampeer en Caravankampioen (KCK) besteden in hun komende uitgaven ruime aandacht aan fietsen. De redacties hebben veertien fietsen onder de loep genomen. Het is de redacties opgevallen dat fietsen steeds luxer worden uitgevoerd. Zelfs een 'gewone' stadsfiets heeft tegenwoordig zomaar zeven of acht versnellingen. De sturen zijn met een handel snel te verstellen en koplamp en achterlicht gaan automatisch branden.

De dynamo zit niet meer aan de voorvork, maar is soepel lopend weggewerkt in de naaf (as) en voorvering en een verende zadelpen zorgen voor comfort. De redactie van de Kampioen heeft 14 fietsen voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik bekeken. Toeractief legde iets meer het accent op de duurdere modellen. De KCK concentreerde zich op een aantal fietsen met derailleur.

In de test (een uitgebreide proefrit) is gelet op rij-eigenschappen, comfort, remmen, versnelling, standaard, verlichting en afwerking.

Toeractief verschijnt morgen (vrijdag 14 april), de Kampioen en de Kampeer en Caravankampioen verschijnen vanaf woensdag 19 april.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)