Jezus noemt Judas zijn beste vriend

Uitgeverij follow your heart

P E R S B E R I C H T

Jezus noemt Judas zijn beste vriend

De westerse wereld werd deze week opgeschrikt door Het Evangelie van Judas. De publicatie daarvan deed een ander licht schijnen op de verradersrol van Judas bij de kruisiging. Jezus doet daar zelf via het Argentijns-Nederlandse medium Gabriela Gaastra-Levin nog een schepje bovenop. In een recente openbaring aan de schrijfster van het deze week verschenen boek 'Over de Goddelijkheid van de mens - Openbaringen van Maria, Jezus en Maria Magdalena
-Deel III' vertelt Jezus uitvoerig over de bijzondere rol die Judas had in de spirituele gemeenschap rond Jezus en zijn levenspartner Maria Magdalena.

Jezus beschrijft Judas als een dienstbare en wijze man met veel capaciteiten die veel verantwoordelijkheden droeg. Jezus noemt Judas een trouwe compagnon die als zijn rechterhand fungeerde, maar bijvoorbeeld ook als onderwijzer van de vier kinderen van Maria Magdalena en Jezus optrad. Judas diende Jezus onvoorwaardelijk en geloofde zonder twijfel in diens missie. Dat was ook de reden dat Jezus hem heeft gevraagd om een cruciale rol bij zijn kruisiging te spelen. Naast Maria Magdalena was Judas de enige discipel die als ingewijde vertrouweling betrokken was bij de kruisiging. Judas had de vrijwillige rol contact te maken met de toekomstige beulen van Jezus en ervoor te zorgen dat zij hem konden vinden.
Voor Jezus is zonneklaar dat Judas geen verrader was, maar iemand die de verradersrol op verzoek van hemzelf op zich nam. Jezus roemt Judas om zijn offer omdat hij daarmee als neveneffect de afwijzing van de wereld van toen en van veel generaties na hem op zich nam. Jezus zegt dan ook dat Judas als het ware zichzelf voor Jezus heeft 'gekruisigd'.

De openbaring van Jezus werpt ook een nieuw licht op de zelfmoord van Judas. Jezus vertelt dat het Judas al dood was voordat hij zelf aan het kruis stierf. En dat hij in onderling overleg zichzelf heeft gedood. Volgens de doorgeving trok Judas zich mediterend terug in een grot waarna snelwerkend gif de werking van zijn hart pijnloos stopte. Na de dood van Jezus verenigde Judas zich in de spirituele wereld weer met Jezus.

Jezus heeft naar aanleiding van de dood van Judas ook nog een boodschap voor de mensheid. Ieder mens heeft volgens hem een innerlijke 'Judas' waar men zich mee kan verzoenen. De rehabilitatie van Judas in onder meer Het Evangelie van Judas heeft dan ook te maken met het helen van de relatie van ieder mens met zichzelf. Letterlijk zegt Jezus: 'Judas is mijn beste vriend en grote dienaar en zo is het ook met de door jou afgewezen kant van jezelf. Heb die kant lief.'