Ingezonden persbericht


06/015

Aeroflot SLUIT ZICH AAN BIJ DE SKYTEAM ALLIANTIE

Het tiende lid versterkt de positie van SkyTeam als een van de leidende mondiale allianties en breidt het routenetwerk uit naar markten met hoge groeicijfers

MOSKOU, 14 april 2006 - SkyTeam maakt bekend dat internationale reizigers vanaf vandaag direct toegang hebben tot een uitgebreid netwerk in Rusland, nu Aeroflot officieel het tiende lid van de alliantie is geworden. SkyTeam is de eerste mondiale luchtvaartalliantie die een Russische luchtvaartmaatschappij als lid mag verwelkomen.

Met de toevoeging van Aeroflot zal SkyTeam circa 373 miljoen passagiers bedienen met bijna 15.000 dagelijkse vluchten naar 728 bestemmingen wereldwijd in meer dan 149 landen. In Moskou is een officiële welkomstceremonie gehouden met de belangrijkste bestuursleden van alle SkyTeam-maatschappijen.

"De uitbreidingsstrategie van SkyTeam is simpel - de alliantie streeft ernaar om alle bestemmingen te bedienen waar onze reizigers naar toe willen," aldus Jean-Cyril Spinetta, voorzitter en chief executive officer van Air France. "Nu we Aeroflot in de alliantie mogen verwelkomen, omvat ons netwerk nieuwe markten in Rusland en Oost-Europa, die voor een nog grotere vraag van passagiers zorgen. Met de toevoeging van Sheremetyevo International Airport en vooral de opening van de nieuwe Aeroflot terminal 3 in 2007brengt SkyTeam alle wereldmarkten letterlijk dichter bij elkaar via een hubnetwerk dat de wereld omspant en dat onze passagiers een bredere toegang en meer aansluitingen biedt met Europa, Azië en de rest van de wereld."

Aeroflot, de grootste luchtvaartmaatschappij in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (Commonwealth of Independent States, CIS), heeft in de afgelopen vijf jaar een grote vooruitgang geboekt, waardoor de maatschappij heeft kunnen voldoen aan de service- en veiligheidsniveaus van de meest efficiënte luchtvaartmaatschappijen ter wereld. In oktober 2005 heeft Aeroflot met succes de International Operational Safety Audit (IOSA) van de International Airline Transport Association (IATA) doorstaan, waarmee haar hoge operationele standaarden zijn erkend. In 2005 werd de luchtvaartmaatschappij ook bekroond voor Onboard Service Improvement Excellence door Skytrax, een vooraanstaand research- en adviesbureau voor luchtvaart en luchttransport.

"Het lidmaatschap van SkyTeam zal de groei van Aeroflot bevorderen en de operationele efficiëntie vergroten, en daarmee de aan onze zeer gewaardeerde klanten geboden service verbeteren," aldus Valery Okulov, chief executive officer en voorzitter van Aeroflot. "We verheugen ons erop onze klanten beter van dienst te kunnen zijn door ze te koppelen aan het uitgebreide netwerk van SkyTeam en meer goede verbindingen aan te bieden, en hen daarnaast de mogelijkheid te bieden meer frequent flyer miles te verdienen op hun internationale reizen."

Een van de voordelen van het lidmaatschap is dat Aeroflot passagiers ook bij alle negen andere luchtvaartmaatschappijen van SkyTeam frequent flyer miles kunnen verdienen en inwisselen. En omgekeerd kunnen SkyTeam passagiers op vluchten die uitgevoerd worden door Aeroflot miles verdienen en besteden in het frequent flyer program van hun voorkeur.

Aeroflot, dat in de afgelopen jaren een gestage groei van het passagiersvolume en de winst heeft laten zien, ondertekende in mei 2004 een Memorandum of Understanding met SkyTeam. De luchtvaartmaatschappij heeft sindsdien verscheidene verbeteringen op het gebied van bedrijfsvoering en service doorgevoerd om te voldoen aan de stringente eisen voor het lidmaatschap van een van 's werelds leidende luchtvaartallianties. De Russische luchtvaartmaatschappij heeft de servicekwaliteit voor klanten, inclusief de in-flight service, overal in haar netwerk sterk verhoogd, en heeft haar vluchtensysteem afgestemd op dat van SkyTeam. Aeroflot heeft ook bilaterale overeenkomsten gesloten met alle negen bestaande leden van SkyTeam.

In het kader van een vlootvernieuwingsprogramma beheert Aeroflot nu een vloot van 18 nieuwe Airbustoestellen voor de middellange afstand en krijgt de maatschappij er in 2006 en 2007 12 extra vliegtuigen bij, een belangrijke verbetering waarvoor de maatschappij brede ondersteuning geniet van zowel de luchtvaart- als de investeringsgroepen.

Tegen het eind van 2007 zal Aeroflot gereed zijn met de bouw van haar nieuwe passagiersterminal op Sheremetyevo airport, die de ground services sterk zal verbeteren voor passagiers van Aeroflot en SkyTeam.

Voor de toekomst heeft de luchtvaartmaatschappij plannen om geleidelijk e-ticketing in te voeren, waardoor de onderneming besparingen zal kunnen realiseren en tevens het gemak voor de klanten wordt vergroot.

Over Aeroflot

Aeroflot, dat buiten Sheremetyevo Airport in Moskou, Rusland, is gevestigd, ging van start in 1923. Het is de grootste internationale en binnenlandse luchtvaartmaatschappij van het land, die 39 procent van het internationale en 11 procent van het binnenlandse vervoer in Rusland voor haar rekening neemt. In 2005 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 6,8 miljoen passagiers naar 86 steden in 46 landen. Aeroflot voert 302 dagelijkse vluchten uit met een vloot van 81 vliegtuigen.

Over SkyTeam
SkyTeam is de mondiale alliantie van de tien luchtvaartmaatschappijen Aeroflot, Aeroméxico, Air France, Alitalia, Continental Airlines, CSA Czech Airlines, Delta Air Lines, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air en Northwest Airlines. Via een van 's werelds grootste hubnetwerken biedt SkyTeam haar circa 373 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem van bijna 15.000 dagelijkse vluchten naar alle hoofdbestemmingen. In 2005 riepen lezers van Global Traveler Magazine SkyTeam uit tot "Beste Luchtvaartalliantie". Bezoek SkyTeam op het Web op www.skyteam.com.