Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TradCom en BarTrac gaan samenwerking aan

Kostenbesparingen en bestelgemak voor MRO-markt

DEN HAAG - De administratieve en logistieke kosten voor de aankoop van indirecte goederen en diensten, overstijgen vaak de nettowaarde van een product. Daarom zijn TradCom en BarTrack, marktleiders in de MRO-toelevering (Maintenance Repair Operating), een samenwerking aangegaan.

BarTrack is al jaren een bewezen concept in verschillende andere internationale markten. Het systeem is nu ook standaard toepasbaar binnen de TradCom community. De klant kan nu, door het scannen van barcodes, op een uiterst efficiënte wijze alle beschikbare artikelen van bij TradCom aangesloten leveranciers via het web bestellen.

Alle bij MRO toeleveranciers in de Benelux aangesloten klanten krijgen een scanner waarmee, naast het snel, eenvoudig en foutloos plaatsen van bestellingen, ook op eenvoudige manier toegang wordt verkregen tot MRO-gerelateerde informatie op het internet. In de komende twee jaar worden minimaal 10.000 klanten van TradCom van een BarTrack-scanner voorzien.

Eric Croon, sales manager van Baudoin België zegt: "TradCom is gericht op een compleet assortiment vergezeld van bijpassende services. BarTrack is een zeer sterke en strategische aanvulling op het services aanbod. Het gemak waarmee onze klant zijn orders kan doorgeven, extra informatie op het internet kan aanvragen of zijn voorraad tot in de servicewagen kan beheren, is zeer groot en daarmee van directe toegevoegde waarde."

De BarTrack scanner, een van origine Nederlandse oplossing, is na de introductie op de Nederlandse Dentale markt in 1994, ondertussen ook succesvol in de Verenigde Staten en Canada en vijf andere Europese landen geïntroduceerd.

Over BarTrack
BarTrack B.V. biedt een neutraal platform, dat de gebruiker in staat stelt, door middel van het scannen van barcodes, een directe verwijzing naar specifieke informatie op internet te verkrijgen. In 2001 is BarTrack ontwikkeld en internationaal aangeboden door BarTrack BV. BarTrack BV is gevestigd in Den Haag.

Over TradCom
TradCom is een Benelux Portal waarin meerdere marktleidende aanbieders van indirecte goederen en diensten hun producten gezamenlijk en op een uniforme wijze aanbieden aan de brede markt van internationale industriële eindgebruikers. TradCom biedt een zeer sterk en open communicatie- en bestelsysteem. Daarmee kan de industriële klant zijn interne gebruikers toegang bieden tot een uitgebreide catalogus met up-to-date en gepersonaliseerde informatie zoals nettoprijzen en actuele voorraadniveaus bij de leverancier.