Gemeente Vlaardingen


Nieuw college kan aan de slag
12 april 2006

De partijen PvdA, CDA en Groen Links gaan de komende vier jaar Vlaardingen besturen. Op donderdagavond 13 april heeft een overgrote meerderheid de Raad de beoogde wethouders het vertrouwen gegeven het gepresenteerde coalitieprogramma uit te voeren.

Anny Attema (PvdA), Hans Versluijs (PvdA), Cees Oosterom (CDA) en Ben van de Velde (Groen Links) zijn geïnstalleerd als nieuwe wethouders. Het nieuwe college kan aan de slag met de uitwerking van het coalitieprogramma.

Dit programma, getiteld 'Ambitieus, Betrokken, Sociaal. Met de rem eraf', is een programma op hoofdlijnen. De drie coalitiepartijen hebben hier bewust voor gekozen omdat daar het dualisme het meeste recht wordt gedaan.

Coalitieakkoord Veranderingen
Wat gaat dit college anders doen dan het vorige? Voor een groot deel gaat ze het beleid voortzetten dat het vorige college is gestart. Maar er zijn koerswijzigingen. Allereerst wil dit college een socialer Vlaardingen. Dat was een wens van de kiezers kijkend naar de verkiezingsuitslag. Ook moeten de inwoners en ondernemers mee kunnen praten en meedenken over plannen.
En dit alles met de rem eraf. Het moet sneller, doorzichtiger, socialer en met de burgers.