Digitale Gemeente Houten

MaD-bus gaat weer op pad

vrijdag 14 april 2006 - Bron: Madd

Donderdag 13 april is het nieuwe seizoen voor de jongerenbus van Make a Difference (MaD) begonnen. Wekelijks zal de bus op een locatie in Houten verschijnen op zoek naar contact met de aanwezige jongeren. Medewerkers van MaD zoeken de jongeren op, leggen contact en bieden een luisterend oor. In en rond de bus worden activiteiten voor de jongeren georganiseerd.

De locaties waar de bus mag verschijnen zijn bepaald door de gemeente Houten in samenspraak met de politie en MaD. De eerste tijd zal MaD te vinden zijn bij de skatebaan op De Kruisboog. Later komt de bus ook op andere locaties in de stad. Voordat MaD ergens verschijnt worden de onwonenden door MaD geïnformeerd. MaD zal meestal tussen 19.00 en 19.30 uur op een bepaalde plaats arriveren. Tussen 21.30 en 22.00 uur zal de bus weer vertrekken.

MaD richt zich op jongeren die in Houten op straat rondhangen. Vooral jongeren tussen 14 en 22 jaar maar ook jongere of oudere jongeren die uit zichzelf naar de bus komen zijn welkom. Met de bus en ca. 3 à 4 medewerkers komt MaD op plaatsen waar jongeren zijn. De jongeren worden uitgenodigd voor activiteiten als tafelvoetbal, kaarten, darts (in de bus), voetbal, basketbal e.d. buiten de bus. Maar het belangrijkste dat de medewerkers van MaD de jongeren te bieden hebben is aandacht.

MaD is een interkerkelijk project. Diverse kerken werken samen om de jongeren in Houten op zinvolle wijze te ondersteunen in hun ontwikkeling en houvast te bieden over levensvragen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).