Gemeente Utrecht


BROOKLYN
PRODUCTIES
"WE BRIDGE CULTURES"


GEZAMENLIJKE PERSUITNODIGING
BROOKLYN PRODUCTIES EN GEMEENTE UTRECHT


Utrecht speelt hoofdrol in uniek televisieproject

"DE WERELD IN NEDERLAND"


De stad Utrecht, inclusief nieuwbouwwijk Leidsche Rijn, is de locatie voor een uniek televisieproject waarin twaalf baby's uit alle landen en culturen met de camera gevolgd zullen worden. De baby's worden tussen nu en november geboren. De televisieserie van 6 afleveringen wordt in het najaar 2006 uitgezonden door de NPS. Na de uitzendingen zal het leven van de babyŽs te zien zijn op de gelijknamige website. Na vier jaar komt er weer een vervolg op televisie.

In de serie zijn we te gast bij twaalf families, die een afspiegeling zijn van onze multiculturele samenleving. Zij vertellen over hun leven en toekomstverwachtingen.
We maken kennis met bijzondere geboorterituelen en zijn aanwezig bij het ontroerende weerzien met familieleden uit soms verre landen. De televisieserie geeft onze veelkleurige samenleving een gezicht.

Wij nodigen u van harte uit om op woensdagmiddag 19 april in Brazzerie Abrona tussen 14.00 en 15.30 aanwezig te zijn voor de officiële start van het project. Naast de makers en vertegenwoordigers van de Gemeente Utrecht zullen er ook een aantal gezinnen aanwezig zijn. Brazzerie Abrona is gelegen aan de Haarlerberg 56c in Veldhuizen, De Meern.

DE WERELD IN NEDERLAND is een nieuw 'human life soap' project van Ruud van Gessel, die vorig jaar met de serie VEERTIG! (NCRV) en het gelijknamige boek veel succes oogstte. In deze serie volgt hij twaalf Utrechters sinds 1982 na hun eindexamen middelbare school. "Mooie televisie met inhoud" schreef de pers. Over waarom Utrecht weer de hoofdrol speelt zegt hij: "Utrecht is een stad met veel dynamiek. Leidsche Rijn bijvoorbeeld, of de plannen voor het stadshart. Er gebeurt van alles maar twee straten verder is het weer groen. Dat maakt leven!"
---

Voor interviews en foto's kunt u terecht bij Brooklyn Producties, Ruud van Gessel: 06 204 240 80.

Ook kunt u contact opnemen met Ingeborg Bekker, communicatieadviseur Projectbureau Leidsche Rijn, 030 286 7005.


---- --