Persbericht

Zeer sterk deelnemersveld BenQ-Siemens BMW 130i Cup

Zandvoort, 14 april 2006. Aan de vooravond van het debuut van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup zijn de verwachtingen hooggespannen. Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort mengen vele autosportkampioenen en vaste bezoekers van het erepodium zich in de strijd. Dit, gecombineerd met de voor iedereen gelijke en snelle Cupversie van de BMW 130i, belooft veel spektakel. "Het is een topklasse met ongekend potentieel", vindt Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort. "We verwachten twee spannende, faire races."

Cor Euser, Tim Coronel, Michael en Sebastiaan Bleekemolen en Ricardo van der Ende behoren tot de kampioenen die komend weekeinde in de BenQ-Siemens BMW 130i Cup aan de start verschijnen. Het startveld telt verder frequente podiumbezoekers als Rory Bertram, Dillon Koster, Marc Koster, Paul Vahstal, Jan Joris Verheul en Ardi van der Hoek. Schaatslegende Rintje Ritsma bestuurt dit weekeinde de gastenauto van de Cuporganisatoren Circuit Park Zandvoort en BMW Nederland. Een andere bekende Nederlander is Rob van Someren, die het hele seizoen deel uitmaakt van het startveld. De BenQ-Siemens BMW 130i Cup telt bij het debuut meteen al zeventien auto's, de achttiende Cup-BMW wordt momenteel gebouwd. "Dit is een droom-startveld", meent Ernst. "De BenQ-Siemens BMW 130i Cup telt acht tot tien serieuze kandidaten voor het erepodium. Dit weekeinde verwachten we twee prachtige races." De specificaties van de BMW 130i in Cup-trim (ruim 270 pk en uiteraard achterwielaandrijving) garanderen rappe rondetijden en een spectaculair weggedrag.

De eerste race van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup begint op zaterdagmiddag om 13:40 uur. Op paasmaandag 17 april om half twee gaat de tweede wedstrijd van start. De Paasraces beginnen op zaterdag om half tien met de kwalificatietrainingen, om 12:55 uur begint de eerste van in totaal drie races. Op paasmaandag start het zeven races tellende programma om tien uur. De toegangsprijzen beginnen bij 12 euro voor een duinterreinkaart (kinderen tot twaalf jaar onder begeleiding hebben gratis toegang tot het duinterrein).

De racekalender van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup telt twaalf races, die tijdens zeven evenementen worden verreden. Elke race wordt in samenvatting op de televisie uitgezonden. BenQ Mobile (mobiele telefoons) is de hoofdsponsor van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, Pirelli en BMW Financial Services vormen de Cupsponsors. BMW Nederland heeft, als partner van Circuit Park Zandvoort, een BMW 320si als Safety Car ter beschikking gesteld. Deze auto is de basis van de BMW 320si waarmee BMW als regerend wereldkampioen in het WTCC actief is. BMW Nederland zet daarnaast twee BMW's 3-serie Touring in voor de medische staf op Circuit Park Zandvoort .

Kijk voor nadere informatie op www.circuit-zandvoort.nl en op www.bmw.nl (onder 'Meer BMW')
---