Ingezonden persbericht


Nieuwsbank - (RefID 109)

CHARLES ZWOLSMAN RONDT TEST MI-JACK CONQUEST RACING TE PORTLAND AF

PORTLAND, 14 APRIL 2006 ­ Charles Zwolsman heeft afgelopen woensdag en donderdag op het circuit van Portland International Raceway (Oregon) zijn tweedaagse test voor het Champcar team van MI-JACK Conquest Racing afgerond. Ondanks een hevige rug- en polsblessure wist de inwoner uit Lelystad veel nuttige informatie te verzamelen voor de eerstkomende Champcar race dat gehouden wordt op het stratencircuit van Houston, Texas (13/14 mei).

Maar liefst 18 rijders van negen verschillende Champ Car teams kwamen naar het circuit van Portland, waar men alvast kon acclimatiseren aan de baanomstandigheden waar later dit jaar in de Champ Car World Series (ronde 05) van 16 tot en met 18 juni zal worden geracet. Zwolsman reed op de eerste testdag in totaal 33 ronden over het 1.964 miles lange circuit dat onder normale weersomstandigheden werd afgewerkt.

Zwolsman reed op woensdag alleen de ochtendsessie waarna de Nederlander in de middag vanwege zijn blessures het stuurtje overdroeg aan Ryan Briscoe. De Australiër, die onlangs nog deelnam aan de A1 GP-race in China, ondersteunde het team uit Indianapolis met het verzamelen van informatie over de bolide voor de komende wedstrijden. Zwolsman was ondanks zijn rugblessure die hij vorige week had opgelopen tijdens de seizoensopener in Long Beach (Florida) sneller dan zijn teamgenoot en legde beslag op de vijftiende stek (59.817).

Gisteren moest Zwolsman het grootste deel van de dag noodgedwongen aan de kant toekijken tijdens de afsluitende testsessie op het circuit van Portland. Enkel tijdens het laatste half uurtje van de laatste sessie kwam de winnaar van de Toyota Atlantic Series voor een aantal ronden de baan op. Ondanks de zoektocht naar snelheid en de juiste balans in de wagen kon de dag voor zowel het team als Zwolsman toch als redelijk geslaagd worden beschouwd.

CHARLES ZWOLSMAN: "Mijn blessures houden me nog steeds tegen om voor de volle 100 procent te kunnen gaan. Vandaar ook dat we Ryan Briscoe gevraagd hadden om ons te helpen. Zijn rijstijl komt redelijk overeen met dat van mij, waardoor hij verschillende dingen kon testen die hopelijk ook voor mij een voordeel zullen zijn in de aankomende races. Ik heb gisteren vanwege mijn blessures slechts een paar rondjes gereden. We zijn nog steeds op zoek naar de juiste balans in de auto, maar we hebben in ieder geval veel informatie kunnen verzamelen over deze test. Op de data van het team kunnen we zien dat ik in een paar bochten nog wat sneller had kunnen zijn, maar door de pijn moest ik het daar rustiger aan doen. Zoals het er nu naar uit ziet blijf ik tot aan de volgende race in Amerika en hoop ik tijdens de Grand Prix van Houston weer helemaal blessurevrij te zijn!"

EINDRESULTATEN ­ Champ Car World Series Test (Portland International Raceway:)
01. Sebastien Bourdais, Newman/Haas, 57.335s

02. Justin Wilson, RuSport, 57.532s

03. Oriol Servia, PKV Racing, 57.631s

04. Paul Tracy, Forsythe, 57.663s

05. A.J. Allmendinger, RuSPORT,57.689s
18. CHARLES ZWOLSMAN, CONQUEST RACING, 59.817s

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Photocredits Anthony Kent, USA LAT Photographic. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Charles Zwolsman's officiële nieuwe website: www.charleszwolsman.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).