Ingezonden persbericht


CARLO VAN DAM PIEKT OPNIEUW TIJDENS EUROCUP FORMULE RENAULT 2.0 TEST!

ZOLDER, 14 APRIL 2006 - Op het circuit van Zolder heeft Carlo van Dam opnieuw van zich doen spreken. De Vlaardinger zette tijdens een eendaagse Formule Renault 2.0 Eurocup test op Belgische bodem, van totaal 33 deelnemers, de snelste tijd van de dag neer! Door een verpletterende tijd te klokken van 1.28.409 was hij een fractie sneller dan de Zuid Afrikaan Adrian Zaugg (1.28.411) en de Nederlandse Nieuw Zeelander Chris van der Drift (1.28.705). Lang tijd om na te genieten zat er voor Carlo echter niet in want vandaag (vrijdag) rijdt Van Dam alweer de eerste vrije trainingen op Nogaro ter voorbereiding op de seizoensopener van het Frans Formule Renault 2.0 kampioenschap dat komend weekend zal plaatsvinden.

Carlo arriveerde gisteren met veel zelfvertrouwen op Zolder dat sinds kort de beschikking heeft over een nieuwe asfaltlaag en het circuit op een aantal plaatsen grondig heeft gewijzigd. Van Dam zocht in de regen nog naar een juiste afstelling van zijn bolide en pakte een keurige vierde tijd in de ochtendtraining. In de middag droogde de baan snel op en piekte de rijder van S-T-A-R-T door met een nieuw setje banden de snelste tijd van de dag neer te zetten.

Tegen het einde van de middag rond 16:00 uur begon het wederom te regenen waardoor de tijd van de snelle Nederlander nimmer meer in gevaar kwam. Van Dam versleet overigens opvallend weinig rubber in de voorbije testsessies. In 5 testdagen verbruikte de rijder van SG Formula slechts 2 setjes nieuwe banden en eindigde daarmee telkens in de top van het klassement. De coureur in Franse dienst vertrok na zijn test in Zolder samen met zijn team alweer naar Zuid-Frankrijk, waar hij komend weekend zal deelnemen aan de eerste race om het Frans Formule Renault 2.0 Kampioenschap.

Van Dam bewaart in ieder geval goede herinneringen aan Nogaro. Afgelopen november testte hij al eens op het bochtige circuit en pakte toen de snelste tijd op de eerste testdag. Hij was zelfs de enige coureur die onder de één minuut en 25 seconden dook! Ook op de afsluitende dag wist hij zijn eigen tijd te verbeteren en voerde opnieuw de ranglijst aan. Van Dam was toen meer dan 1,3 seconden sneller dan degene die op dit circuit afgelopen jaar in het Frans Kampioenschap de pole position wist te realiseren!

CARLO VAN DAM: "Om deze Formule Renault test als snelste af te sluiten is absoluut bemoedigend. Ik ben erg tevreden over het verloop van deze eendaagse test ter bereiding op de eerste Eurocup race dat over een aantal weken hier in Zolder zal plaatsvinden. Ik reed in totaal 75 rondjes en realiseerde in de middag vlak voor de regen de snelste tijd van de dag. Ik heb tot nu toe een optimale voorbereiding gehad en ik hoop dit komend weekend in Nogaro in winst te kunnen omzetten!"

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).