Ingezonden persbericht

PERSBERICHT JONGE FORTUYNISTEN

----------

Jonge Fortuynisten: "Misdaad loont in Havana aan de Waal!"

Misdaad loont, een bekend gezegde, en in de gemeente Nijmegen binnenkort helaas werkelijkheid. Daar heeft de gemeente besloten dat veelplegers straks -na het uitzitten van hun straf- woonruimte, een uitkering, een opleiding en eventueel ook gratis drugs aangeboden krijgen. Dit allemaal op kosten van de gemeente. De Jonge Fortuynisten (officiële jongerenbeweging van de Lijst Pim Fortuyn) vragen zich af of het linkse college (Groenlinks, PvdA, SP) in Nijmegen hun verstand en realiteitszin hebben verloren door misdaad te belonen.

Voorzitter Jonge Fortuynisten Oost-Nederland Rob Kuppens: "Laat eerst even voorop stellen: ik ben voorstander van het idee dat veelplegers daar waar mogelijk geholpen moeten worden hun leven te beteren. De 'oplossing' van de gemeente Nijmegen is echter absurd. Dat misdadigers geen substantiële uitkering en luxe woonruimte verdienen, lijkt mij weinig commentaar behoeven. Veel mensen moeten daar hun hele leven hard voor werken! En wat betreft het aanbieden van een opleiding: zelf ben ik student en ik krijg mijn opleiding heus niet gratis. Ik begrijp absoluut niet waarom iemand die zich overduidelijk misdragen heeft, recht heeft op zaken waarvoor ik gewoon moet betalen! Daarnaast is het ook algemeen bekend dat veelplegers vaak verslaafd zijn. Gratis drugs is voor hen een beloning, geen straf.

Stelt u zich een persoon voor, die aan het begin van zijn of haar carrière in de misdaad staat, en bovendien verslaafd is aan de heroïne. Wat zou u in deze situatie doen? Precies ja; zoveel mogelijk stelen, inbreken, etc. Voor een beetje fatsoenlijk veelpleger stelt de gemeente Nijmegen immers alles gratis in het vooruitzicht: woonruimte, uitkering, opleiding en drugs! Mooier kan haast niet...”

Een veel betere optie is volgens de Jonge Fortuynisten om veelplegers verplicht in een heropvoedingskamp te plaatsen. Daar kan onder professionele begeleiding gewerkt worden aan het bijbrengen van waarden, normen en (zelf)discipline. Wie daarna nogmaals van het rechte pad afwijkt, krijgt naar het idee van een "three-strikes-you're-out"-systeem naar Amerikaanse snit een langdurige celstraf. "Nou schijnt de gevangenis volgens de gemeente Nijmegen te duur te zijn: zo'n 200 tot 250 euro per gedetineerde per dag. Vandaar dat de gemeente Nijmegen met hun 'oplossing' komt, die naar eigen zeggen veel goedkoper zou zijn. Dankjedekoekoek. Een ruimte van 20m2 per persoon, plus dure tv met betaalabonnee is inderdaad vrij prijzig. Maar zet die gevangenen gewoon op water en brood en dat zal allemaal wel meevallen met die kosten. Niets zielig. Ze hebben het meer dan eens mogen proberen. Wie zijn leven niet wil beteren, mij ook prima, maar dan wel de gevangenis in," aldus JF-regiovoorzitter Rob Kuppens.

Tot slot vragen de Jonge Fortuynisten zich af welke hardwerkende inwoners van Nijmegen hun belastinggeld willen zien opgaan aan woonruimtes, uitkeringen, opleidingen en gratis drugsverstrekking aan veelplegers. Schijnbaar bevinden deze hardwerkende inwoners zich niet in het college. We laten de gemeente Nijmegen eerlijk verdiend geld toch niet besteden aan hen die zich, in tegenstelling tot de meerderheid, bewust niet aan de spelregels houden? Of toch, want misdaad loont?

Namens de Jonge Fortuynisten Oost-Nederland,

Rob Kuppens

Regiovoorzitter en Nijmeegs burger

----------