Gemeente Graafstroom



Vrijwilligersinformatiepunt in bibliotheek

Vanaf 8 maart 2006 is er in de gemeentelijke bibliotheek een Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) te vinden. Het VIP is ingericht door PAD (Participatie & Activering Drechtsteden), een regionale ondersteuningsorganisatie voor het vrijwilligerswerk in de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Vrijwilligers Informatie Punt

De gemeente Nieuw-Lekkerland wil het vrijwilligerswerk binnen de gemeente graag stimuleren en ondersteunen. Om die reden is op 8 maart 2006 een Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) ingericht in de gemeentelijke bibliotheek. Het VIP is ingericht door PAD (Participatie & Activering Drechtsteden), een regionale ondersteuningsorganisatie voor het vrijwilligerswerk in de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Bij het VIP kunnen zowel vrijwilligersorganisaties als vrijwilligers terecht voor algemene informatie over vrijwilligerswerk. Zo vindt u er bijvoorbeeld informatie over onkostenvergoedingen, verzekeringen en fiscale regelingen in het vrijwilligerswerk. Als u in het VIP niet de informatie vindt waarnaar u op zoek bent, dan kunt u ook een vragenformulier invullen en dit door de medewerkers van de bibliotheek naar PAD laten faxen. Bovendien kunt u de website www.vrijwilligoppad.nu in de bibliotheek kosteloos raadplegen, om PAD een vraag te stellen of de informatie uit het VIP digitaal te bekijke