3 e persbericht van vrijdag 14 april 2006

Eindhoven, 14-04-2006

Eindhoven: Politie pakt inbreker op.

Vrijdagmiddag rond 13.30 uur is op de Kleine Berg een 18-jarige Eindhovenaar door de politie aangehouden. Hij wordt er van verdacht vrijdagmorgen rond 9.45 uur te hebben ingebroken bij een woning aan de Frederika van Pruisenweg. Daar werd hij overlopen door de bewoner. De inbreker wist te ontkomen. Hij had een spelcomputer met een tiental spellen, een skateboard en een mp3 speler gestolen. De dief werd door agenten aan de hand van zijn signalement herkend en kon s middags al worden opgepakt. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving

Vrijdagmiddag is in de Ten Hagestraat een 49-jarige Eindhovenaar van zijn gsm beroofd. Het slachtoffer voerde aan de hand een fiets met zich mee. Op de hoek van de Vestdijk met de Ten Hagestraat nam hij zijn telefoon op. Op dat moment kwamen er twee mannen op een zwarte scooter naar hem toe. Een van de daders legde een armklem bij het slachtoffer aan en hij wist zodoende de telefoon van het slachtoffer af te pakken. De dieven zijn donkere mannen. Ze droegen alle twee een zwarte integraal helm en donkere jassen. Een van de jassen had een bontkraag. Eventuele getuigen kunnen contact op nemen met de politie van de afdeling Eindhoven Centrum tel. 0900 8844.

Eindhoven: 48 bekeuringen bij verkeerscontroles

De politie heeft vrijdag op verschillende plaatsen in het stadsdeel Stratum, binnen de ring, verkeerscontroles gehouden. Er werd onder meer gecontroleerd op de Geldropseweg, de Heezerweg en de Stratumsedijk. De politie heeft daarbij 48 bekeuringen opgemaakt onder meer voor het rijden door rood, niet dragen van de autogordel, opgevoerde bromfietsen en voor het rijden op een bromfiets zonder helm.