Gemeente Zoetermeer

Uitgebreid vervangend busvervoer van 15 23 april

Wegens werkzaamheden voor RandstadRail een week lang geen sprinter

Vanaf september 2006 gaat RandstadRail rijden. RandstadRail biedt inwoners van Zoetermeer een comfortabele en snelle verbinding met Den Haag Centraal, Den Haag centrum en de eindhaltes Loosduinen en Uithof.

Vervangend vervoer
Voor het zover is, is er in de zomermaanden (juni, juli en augustus) een periode waarin de sprinter niet meer rijdt en RandstadRail nog niet rijdt. Ook van 15 tot en met 23 april rijden er vanwege werkzaamheden voor RandstadRail geen treinen op de Zoetermeer Stadslijn. In deze beide periodes wordt uitgebreid vervangend busvervoer ingezet.
De routes van deze buslijnen zijn zo gekozen dat in de buurt van alle huidige sprinterstations een tijdelijke bushalte komt. Zo kunnen alle reizigers met zo min mogelijk ongemak hun reisdoel bereiken.

Vervoerbewijzen
In de week van 15 tot en met 23 april kan men met een geldig NS-vervoerbewijs gebruik maken van het vervangend busvervoer en de Zoetermeerse stadsbussen.

Tijdelijk busstation
In verband met het vervangende busvervoer wordt een tijdelijk busstation ingericht op de Boerhaavelaan ter hoogte van de Mandelabrug. Om het tijdelijk busstation voor reizigers veilig te maken, wordt de Boerhaavelaan ter hoogte van de Mandelabrug afgesloten voor autoverkeer. Alle bedrijven in de omgeving van de Boerhaavelaan blijven bereikbaar. De omleidingsroutes, om de bezoekers van de bedrijven aan de Boerhaavelaan te verwijzen, zijn ter plekke met borden aangegeven.

Stallingsmogelijkheden voor de fiets
Om extra stallingsmogelijkheden voor de fiets te creëren, wordt de fietsenstalling op het plein voor de Mandelabrug uitgebreid en in de periode van 3 juni tot en met 2 september ook voorzien van toezicht. De fietsenstalling is gratis toegankelijk.

Meer informatie en vragen
Meer informatie over het vervangend busvervoer staat eind maart in Zoetermeer Magazine.
Met vragen over het vervangend vervoer kan men contact opnemen met de gemeente Zoetermeer, via het algemene nummer 079 - 346 8036 van 9 tot 11 uur of via het volgende e-mailadres: RandstadRail@zoetermeer.nl.


* Dienstregeling vervangend busvervoer.pdf
* Kaart vervangend busvervoer.pdf