Gemeente Stein


Grensmaas door naar de volgende ronde
20-03-2006

In de wedstrijd van de NCRV streden afgelopen weken 24 ambassadeurs op internet om hun plek te promoten en door te gaan naar de volgende ronde van de mooiste plek van Nederland. Van iedere provincie kon een natuurgebied doorgaan naar de volgende ronde en de Grensmaas is er een van.

Vanaf 15 april zijn de ambassadeurs en hun gebieden te zien op televisie. Iedere week op zaterdagmiddag om 17.05 uur op Nederland 1 presenteren drie ambassadeurs zichzelf en hun gebied. De grote finale wordt uitgezonden op zaterdagavond 13 mei ook op Nederland 1.

Kunstwerk in hal gemeentehuis
Een van de opdrachten van de ambassadeurs was om een schilderij van het natuurgebied te laten maken. Tanja Ritterbex, kunstenares aan de kunstacademie Maastricht was spontaan bereid om mee te doen aan deze wedstrijd. Zij maakte een kleurig kunstwerk waarin zij allerlei symbolen van de grensmaas verwerkte.
Dit kunstwerk is vanaf maandag 20 maart te zien in de hal van het gemeentehuis van Stein.

Vanaf 13 maart krijgen de ambassadeurs nog drie opdrachten. Ilona Lassauw onze ambassadeur van de Grensmaas heeft uw steun hard nodig om een goed resultaat te behalen in de wedstrijd. Voor meer informatie en om te stemmen kunt u terecht op de website van de schoonste plek www.deschoonsteplek.nl