Ingezonden persbericht


Geen liefdadigheid, maar verantwoordelijkheid

In ons land overlijdt iedere week een kind aan mishandeling Stop Kindermishandeling!

NO KIDDING organiseert:
Manifestatie in Alkmaar op de Gewelfde brug op 15 april a.s. van 12.00 tot 14.00 uur.

Doel:
De aandacht te vestigen op de schrikbarende omvang van kindermishandeling in Nederland. Het taboe ten aanzien van kindermishandeling te doorbreken en burgers te mobiliseren om actie te ondernemen.

NO KIDDING:
NO KIDDING is een landelijke publiekscampagne tegen kindermishandeling die in november 2004 succesvol van start is gegaan. NO KIDDING is tevens een netwerk van mensen, initiatieven en organisaties die zich ieder op eigen wijze inzetten tegen kindermishandeling. NO KIDDING is een initiatief van stichting Profit for the World's Children (www.p-w-c.org).

Boodschap:
Iedereen is verantwoordelijk. Het is tijd voor signaleren en reageren! Want alleen als iedereen hier openlijk over durft te praten, met elkaar samenwerkt en actie durft te ondernemen, kan kindermishandeling bestreden worden.

Voor meer informatie : www.no-kidding.nu tel. 0341 495848

De campagne van NO KIDDING wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrage van o.a. het Oranje Fonds, het VSB fonds en de stichting Kinderpostzegels.

Geen liefdadigheid, maar verantwoordelijkheid

Profit for the World's Children (PWC) is een stichting die zich, vanuit verschillende disciplines en achtergronden, inzet voor structurele verbetering van de leefomstandigheden van kinderen wereldwijd.

Het grootste project van PWC is NO KIDDING: een landelijke publiekscampagne tegen kindermishandeling. Kindermishandeling is een wereldwijd probleem. Ook in Nederland. Jaarlijks worden er naar schatting minimaal 50.000 kinderen mishandeld. Zeker 50 daarvan overleven de gebeurtenis niet. Wonden van kindermishandeling helen niet, die moeten worden voorkomen.

NO KIDDING zet zich in voor een nationale bewustwordingscampagne tegen kindermishandeling. Iedereen is verantwoordelijk. Het is tijd voor signaleren en reageren! Want alleen als iedereen hier openlijk over durft te praten, met elkaar samenwerkt en actie durft te ondernemen, kan kindermishandeling bestreden worden.

Onze bewustwordingscampagne bestaat uit allerlei activiteiten en één hiervan zijn onze straatacties. Onze eerstvolgende straatactie vindt plaats op 15 april in Alkmaar op de Gewelfde brug van 12.00 tot 14.00 uur. Wij willen graag via u een oproep doen voor het bijwonen van deze manifestatie maar wij willen ook op deze wijze aandacht van de pers vragen om ons onderwerp, stop kindermishandeling, onder een breed publiek te verspreiden.

Wilt u ons helpen bij onze bewustwordingsactie door het plaatsen van de bijgaande oproep in uw krant? En wilt u onze manifestatie ondersteunen door aanwezig te zijn en een artikel te wijden aan het onderwerp kindermishandeling? Wij hopen van harte op uw medewerking en komst.

Voor meer informatie over NO KIDDING verwijzen wij u naar onze website www.no-kidding.nu of u kunt bellen met onze PR medewerker Sandra van Helden op telefoonnummer 06-12510777.

Met vriendelijke groeten,
Namens alle medewerkers van NO KIDDING

Marja de Koning,
Coördinator vrijwilligersnetwerk,
Telefoonnummer 0341- 495848.