Ingezonden persbericht


Tijdelijke vervanging scheidend directeur Amalthea

Vanaf 15 april 2006 nemen Jos van Wegen en Gertjan Meeuws de taken over van Harry Kil, algemeen directeur van Amalthea, die per 1 mei de coöperatie verlaat. Jos van Wegen neemt de coöperatieve taken voor zijn rekening en Gertjan Meeuws wordt verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. In beide gevallen gaat het om een interim functie. Met deze tijdelijke invulling van de taken wil het bestuur zich de tijd gunnen om een passende opvolger voor Harry Kil te vinden.

Jos van Wegen was eerder werkzaam bij Amalthea. Van 1986 tot 2000 was hij hoofd transport en ledenzaken. Daarna heeft hij als zelfstandig consultant zijn loopbaan voortgezet. Hij is ook verantwoordelijk voor het secretarieel beheer van de Vereniging Kwaliteitszorg Geitenhouderij Nederland (VKGN).

Gertjan Meeuws is zelfstandig consultant. Sinds november 2005 is hij actief bij Amalthea als projectleider van het projectteam Marktplan. In dit project verkent Amalthea de weg naar een gedeeltelijke productcoöperatie. Meeuws is dus welbekend met de commerciële zaken van Amalthea.

Amalthea is de belangrijkste leverancier van melk voor de productie van Chevagne, een milde geitenkaas van Campina. De coöperatie is ook de exclusieve leverancier van melk voor de grootste Europese producent van geitenfeta, de firma Ozgazi uit Etten-Leur. Amalthea heeft zeventig leden, waarvan drie een ecologisch bedrijf hebben. Samen produceren ze 38 miljoen kilo melk. De gemiddelde productie per bedrijf is 538.000 liter op jaarbasis. Het aantal dieren per bedrijf ligt gemiddeld op 550. Alle bedrijven zijn KwaliGeit erkend en CL-vrij. Ook hebben alle bedrijven de status van scrapie-onverdacht. Het transport van rauwe en behandelde geitenmelk is sinds juli 2004 gecertificeerd.