Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Ett Schoehuizen opent discotheek Yellow

BARENDRECHT (vrijdag 7 april 2006) ­ Dinsdag 11 april opent wethouder Ett Schoehuizen (Jeugdbe- leid) discotheek Yellow aan de Carnisseweg 110. Deze officiële opening is uitsluitend voor genodig- den. Op zaterdag 15 april houden de ondernemers van Yellow van 19.00 uur tot 21.00 uur open huis. Iedereen die graag een kijkje wil nemen en vragen heeft over (brand)veiligheid is dan van harte wel- kom. Ook brandweer en politie zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. Een half uur later opent de discotheek voor het eerst echt haar deuren.

De Barendrechtse jeugd heeft lang moeten wachten op de uitgaansgelegenheid. Tijdens de raadsvergade- ring van april 2004 werd duidelijk dat in Barendrecht een tijdelijke discotheek gerealiseerd zou worden nabij het Infocentrum Carnisselande/Portland aan de Carnisseweg. Toen koos de gemeenteraad ook de locatie voor de permanente disco, ten noorden van bedrijventerrein Vaanpark, ook wel bekend als `de oksel van het Vaanplein'. De tijdelijke discotheek mag op basis van de verleende vergunning maximaal vijf jaar blijven staan. Ett Schoehuizen: "Een lang gekoesterde wens van de Barendrechtse jeugd gaat in vervulling. Als wethouder Jeugdbeleid ben ik daar heel blij mee. Diverse malen is de vraag naar een discotheek in het jaar- lijkse Barendrechtse jeugddebat aan de orde gekomen. Bovendien was de komst van een disco speerpunt van het college en is het mooi dat Yellow nu haar deuren opent."

Openingstijden
De discotheek richt zich primair op Barendrechtse jongeren in de leeftijdscategorie 14 tot 21 jaar. Bovendien heeft de disco geen extreme sluitingstijden. Op vrijdag en zaterdag mag de uitgaansgelegenheid uiterlijk tot 03.00 uur 's nachts open zijn. Discotheek Yellow is een uitgaansgelegenheid waar ook ouderen gebruik van kunnen maken. De totale oppervlakte van het pand bedraagt 540 m2 en de discotheek heeft een capaciteit van ongeveer 800 personen. Daarnaast heeft de discotheek een eigen parkeerplaats waar ongeveer 100 auto's kunnen parkeren.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht