Gemeente Heemstede


Gratis compost als beloning voor scheiden GFT-afval

Zaterdag 15 april is 'regionale compostdag'. Op deze dag kunnen inwoners van de gemeenten Heemstede en Bennebroek gratis compost ophalen bij de milieustraat. Compost Met deze actie bedanken afvalbedrijf De Meerlanden en de gemeenten hun inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Dit GFT wordt door afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout verwerkt tot compost. Inwoners krijgen het ingezamelde GFT nu terug in de vorm van compost.

Op is op!
Op vertoon van een legitimatie kunnen inwoners van de gemeente Heemstede en Bennebroek op zaterdag 15 april gratis vier zakken compost van 20 liter ophalen bij de milieustraat. De milieustraat bevindt zich aan de Cruquiusweg 47 te Heemstede en is op zaterdag geopend van 9.30-12.00 uur.
Het gaat om een eenmalige actie dus kom op tijd, want op is op! Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar GFT niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen gratis compost ophalen.

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Voorverpakte compost is gemengd met turf en, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten. Kijk voor het gebruiksvoorschrift van De Meerlanden GFT-compost op www.meerlanden.nl.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee Composteren is goed voor het milieu; het GFT-afval wordt nuttig hergebruikt. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het GFT-afval goed gescheiden te blijven aanleveren! Zie voor meer informatie over deze actie ook: www.gft-afval.nl.