Gemeente Teylingen


15 april 2006: Gratis compost

13 april 2006

Op zaterdag 15 april kunnen inwoners van de gemeente Teylingen gratis vier zakken compost (per voertuig) ophalen bij de milieustraten in Sassenheim of Voorhout.

Wethouder Financiën en Projecten, Leo van der Zon, zal om 09.00 uur de actie starten vanaf de milieustraat in Voorhout door zelf de eerste zakken uit te delen. 2006-03-31 foto compostzakken (2)

Met deze actie bedanken de afvalbedrijven De Meerlanden en Spaarnelanden en de gemeente hun inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren.

Dit GFT wordt door afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout verwerkt tot compost. Inwoners krijgen het ingezamelde GFT nu terug in de vorm van compost.

Op is op!

Op vertoon van hun legitimatie kunnen inwoners van Teylingen op zaterdag 15 april bij de milieustraat in Sassenheim en Voorhout gratis (per voertuig) vier zakken compost van 20 liter ophalen. Het is van groot belang dat bewoners op tijd komen, want op is op én het gaat om een éénmalige actie!

Goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Voorverpakte compost is gemengd met turf en, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten. Kijk voor het gebruiksvoorschrift van De Meerlanden GFT-compost op www.meerlanden.nl.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu; het GFT-afval wordt nuttig hergebruikt. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het GFT-afval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Meer informatie over compost op www.teylingen.nl onder het kopje wonen/milieu.