FNV

FNV Bondgenoten: personeel van Gér Pfennings voert ludiek actie om sociaal plan

Zaterdag 15 april deelt het personeel van woninginrichter Gér Pfennings ballonen uit aan het winkelend publiek in het centrum van Sittard. Het personeel voert actie omdat de directie geen sociaal plan wil afsluiten voor de 17 werknemers van het filiaal in de Brandstraat. Dit filiaal wordt gesloten en deze werknemers staan met lege handen op straat.

Vakbondsbestuurder Marlies Peeters: Na jarenlange trouwe dienst worden de werknemers op straat gezet zonder enige financiële vergoeding als compensatie voor het verlies van inkomen, pensioen en werkzekerheid. De directie van Gér Pfennings biedt alleen een outplacementtraject aan. Maar als je gemiddeld 17 jaar voor een bedrijf hebt gewerkt, verdien je op zijn minst een goed sociaal plan waarbij ook een stuk financiële compensatie zit.

Met de actie willen de werknemers het winkelend publiek attenderen op het feit dat zij door hun werkgever zonder pardon in de kou worden gezet. Peeters: Gér Pfennings is een gezond bedrijf mede ook door de inzet van deze 17 werknemers. De omzet van de winkel in de Industriestraat zal stijgen nu de andere vestiging wordt gesloten. De 17 medewerkers in de Brandstraat hebben de pech dat ze daar werken. Het filiaal gaat dicht en de medewerkers kunnen niet over naar de Industriestraat omdat de uitbreidingsplannen voor dat filiaal door de gemeente zijn afgekeurd. Het is dan ook niet meer dan billijk dat de werkgever een fatsoenlijk sociaal plan afsluit om het verlies van inkomen en zekerheid te compenseren.

Bij de diverse Gér Pfennings B.V.s (beheer, inkoop, meubelen, tapijten en gordijnen) werken in totaal 47 mensen, inclusief directie.
---