Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Burgemeester bezoekt Nationale Loopdag

BARENDRECHT (woensdag 12 april 2006) ­ Burgemeester Van Belzen verwelkomt zaterdag 15 april om 9.15 uur en 11.15 uur de deelnemers aan de Nationale Loopdag bij atletiekvereniging C.A.V. Energie op sportpark De Bongerd. Tijdens het programma, dat bestaat uit twee rondes, kunnen deel- nemers kiezen uit drie loopvormen en is het mogelijk een afspraak te maken voor een zogeheten fitcheck. Ook burgemeester Van Belzen heeft hiervoor een afspraak gemaakt. Zijn fitcheck vindt plaats direct na de start van de eerste ronde om 9.30 uur en bestaat uit een meting van een aantal factoren die iets zeggen over de conditie, zoals lengte, gewicht, vetpercentage en bloeddruk.

Op de Nationale Loopdag kunnen beginnende lopers kennismaken met Lopen voor Beginners, Sportief Wandelen en Nordic walking. Het programma bestaat uit twee gelijke rondes, die starten om 9.30 uur en om 11.30 uur. De Nationale Loopdag is een initiatief van de K.N.A.U. en in Barendrecht zorgt atletiekvereniging C.A.V. Energie voor de organisatie. Naast de kennismaking met de drie loopvormen en de fitcheck vindt ook een Kidsclinic plaats. Kinderen van acht tot vijftien jaar kunnen tijdens een speels trainingsuurtje deelnemen aan diverse loopwedstrijdjes.

Renovatie
Het atletiekterrein van de C.A.V. Energie is recentelijk gerenoveerd. Het gehele terrein werd voorzien van nieuwe drainage, de aanloopbanen voor de technische onderdelen zijn vernieuwd, het middenterrein is op- nieuw ingezaaid en het aantal sprintbanen is uitgebreid van zes naar acht. De atletiekbaan wordt op korte termijn nog voorzien van een nieuwe toplaag.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht