1e persbericht van zaterdag 15 april 2006

Eindhoven, 15-04-2006

Eindhoven: Amokmaker opgepakt

De politie heeft zaterdag om 1.00 uur in zijn woning een 20-jarige Eindhovenaar opgepakt. De man was rond 0.20 uur bij een café aan de Needestraat buiten gezet. Hij werd vervelend toen hem geen alcoholhoudende drank meer werd verstrekt. Buiten trapte de man deuken in autos, gooide een fiets tegen een auto en beschadigde hij een aanhanger. Daarna ging de man weer het café binnen. Daar ontstond een worsteling met de eigenaar die tijdens die worsteling door een ruit viel. Hij raakte niet gewond. De amokmaker is later op het politiebureau ingesloten.

Lieshout: Twee gewonden bij verkeersongeval

Vrijdagavond rond 20.10 uur zijn twee vrouwen ( 45 en 18 jaar oud) uit Lieshout gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Herendijk. De 45-jarige vrouw wilde links afslaan en haar oprit oprijden. Een auto die uit tegengestelde richting kwam werd geen vrije doorgang verleend. De bestuurder, een 19-jarige man uit Lieshout, kon met remmen de aanrijding niet meer voorkomen De twee vrouwen zijn met mogelijk been- en heupletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het verkeersongeval.

Lieshout: Vier jongeren gewond bij verkeersongeval

Vrijdagavond rond 22.20 uur zijn bij een verkeersongeval op de Hoofakker in Lieshout vier personen gewond geraakt. Het betreft twee meisjes van veertien uit Nuenen, een jongen van zeventien uit Lieshout en de bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Lieshout. Hij reed met zijn auto in de richting van Gerwen. De bestuurder had zijn voertuig niet onder controle en raakte een middengeleider en een verkeersbord. Daarna botste de auto rechts in de berm tegen een boom. Drie inzittenden moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Alle vier zijn ze met nog onbekend letsel naar verschillende ziekenhuizen in de regio gebracht.

Bergeijk: Vrouw gewond na verkeersongeval met gestolen auto

Een vrouw van 37 uit Bergeijk is vrijdagavond rond 20.45 uur gewond geraakt nadat een auto waarin ze zat op het Loo van de weg raakte en op zijn kop in een sloot belandde. Een man die bij de vrouw in de auto zat wist zichzelf uit de auto te bevrijden. Hij stapte daarna in een auto van een passant die te hulp kwam en ging er met die auto vandoor. De vrouw werd door omstanders uit de auto bevrijd. Zij is met nog onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De auto van de vrouw bleek op 10 april jl. te zijn gestolen in Best. In deze auto vonden politieagenten een busje met traangas. De vrouw is aangehouden en in het ziekenhuis onder bewaking gesteld. De politie is met een onderzoek gestart.

Valkenswaard: Vrouw aangehouden na veroorzaken geluidsoverlast

De politie heeft vrijdagavond rond 22.30 uur op de Willibrorduslaan een 28-jarige vrouw uit Valkenswaard aangehouden. De vrouw had die avond al voor flinke geluidsoverlast gezorgd Ze was tijdens een politiebezoek gewaarschuwd maar nadat de agenten waren vertrokken ging de geluidsinstallatie weer op volle sterkte. De politie heeft de vrouw aangehouden en haar televisie en videoapparatuur is in beslag genomen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Jongetje van elf op heterdaad gepakt bij diefstal fiets

Zaterdag rond 0.10 uur is op het Wilhelminaplein in Someren een jongetje van elf jaar oud uit die plaats aangehouden nadat een portier van een horecazaak hem op heterdaad betrapte toen hij bezig was om een fiets te stelen. Het jongetje verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau is het kind weer overgedragen aan zijn moeder. Door de politie zal in verband met de minderjarigheid van het kind een rapportage worden opgemaakt.