Politie Gelderland-Zuid

Vrouw mishandeld door ex-vriend

Nijmegen, 15-04-2006 o Een 33-jarige vrouw uit Nijmegen is vrijdagmiddag in de wijk Hillkensacker mishandeld door haar 36-jarige ex-vriend.

De vrouw was naar een woning in die wijk gereden omdat ze wist dat de 36-jarige daar tijdelijk verbleef. Ze vertelde hem dat ze post had ontvangen voor hem en wilde hem nog wat persoonlijke spullen teruggeven. Omdat er meerdere mensen in de kamer zaten, vroeg de vrouw haar ex-vriend even mee naar buiten te gaan. Dat deed hij en daar voerden ze een gesprek.

Op een gegeven moment werd de man kwaad en sloeg de vrouw tegen haar oor. Daarna pakte hij haar bij de keel en sleurde haar verder de straat in. Ze kwam onderweg met haar hoofd tegen een hard voorwerp. Door het lawaai kwamen twee andere mannen die in de woning waren ook naar buiten en pakten de 36-jarige vast om erger te voorkomen. De man zag kans om de vrouw nog een schop te geven en haar in het gezicht te spugen.

De vrouw deed aangifte bij de politie, die meteen een onderzoek instelde en de man even later in diezelfde woning heeft aangehouden. De man is op het politiebureau ingesloten. (07)