Ingezonden persbericht


Dzone lanceert Motion Design Awards

Sluitingsdatum inzendingen bewegend beeld: 1 juni 2006

Dzone magazine, vakblad voor graphic designers, organiseert dit jaar voor het eerst in samenwerking met Adobe en HP de Motion Design Awards, prijzen die toegekend worden aan de beste Nederlandse inzendingen op het gebied van bewegend beeld. De nominaties worden afgedrukt in Dzone en uitgezonden op Adobe Live, waarna er online op gestemd kan worden. De winnaars worden beloond met behoorlijke prijzen en het werk wordt uitgezonden op MTV.

De bedoeling is dat deelnemers een video van 30 seconden maken met als thema "revolutie", waarbij men voor de uitvoering volledig vrij is in gebruikte technieken: van 3D tot aan andere animatietechnieken en video-effecten. De gedachte achter het thema is de technische vooruitgang op grafisch gebied, waarbij bijvoorbeeld te denken is aan mogelijkheden met 3D, web en Flash video en dat content in toenemende mate via verschillende mediamiddelen verspreid wordt. Het belangrijkste daarbij is dat de inzending er visueel aantrekkelijk, snel en eigentijds uitziet.

Het inzenden
De inzendingen dienen per post op DVD te worden ingestuurd, zowel in Pal videoformaat als Flash video bestand. Daarnaast moet het inzendformulier op de website www.motiondesignawards.nl ingevuld zijn. Voor beide geldt als sluitingsdatum 1 juni 2006. Per deelnemer mag er maximaal 1 inzending gedaan worden. Na het sluiten van de inzenddatum buigt de jury zich over het werk. Een vakjury beoordeelt het werk op 50% visuele kwaliteit, 25% concept en 25% creativiteit. De nominaties die daaruit volgen worden uitgezonden op het Adobe Live evenement (20 en 21 juni) en afgebeeld en besproken in Dzone magazine. Vanaf 20 juni zijn de inzendingen op de eerdergenoemde site te bekijken, waarbij bezoekers op de nominaties kunnen stemmen.

De winnaars
Na sluiting van de publieke stemmingsronde worden de drie winnaars bekendgemaakt en de Awards uitgereikt. Tijdens de uitreiking, die plaatsvindt bij Living Tomorrow in Amsterdam, wordt ook het juryrapport openbaar gemaakt. De winnende inzendingen worden niet alleen beloond met de Award, ze ontvangen ook prijzen. Daarnaast worden de drie winnende inzendingen uitgezonden op MTV. De prijzen zijn:


1e prijs: HP workstation met 30 inch beeldscherm en Adobe Video Bundle
2e prijs: Naar keuze HP workstation met 30 inch beeldscherm of Adobe Video Bundle
3e prijs: Naar keuze een HP 30 inch beeldscherm of Adobe Flash Professional

Doel van de wedstrijd is het stimuleren van creativiteit op het gebied van bewegend beeld en het generen van aandacht voor deze branche. Maar al te vaak gaan grote opdrachten op dit gebied naar het buitenland. Met dit initiatief hoopt Dzone er een bijdrage aan te kunnen leveren dit tij te keren.

Website
www.motiondesignawards.nl

Over Dzone magazine
Al meer dan 12 jaar is Dzone het grootste magazine in de Benelux voor graphic design op gebied van print, multimedia en web. Het praktijkgericht vakblad heeft een breed informatief karakter en volgt de laatste ontwikkelingen in de branche op de voet. Dzone schrijft trends in graphic design, prepress, video, multimedia, webdesign en webdevelopment. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan portfolio's van graphic designers en illustratoren. Cases, achtergrondartikelen, interviews en het allerlaatste nieuws houden de lezer up-to-date. Dzone verschijnt 7 keer per jaar. www.dzone.nl

Contactgegevens voor de pers:
Motion Design Awards
Bert Hagendoorn
Telefoon: +31 (0) 6 472626244
E-mail: dzone@hollandia.nl


---- --