2e persbericht van zaterdag 15 april 2006

Eindhoven, 15-04-2006

Eindhoven: Man met cocaïne aangehouden

Zaterdag rond 1.00 uur is bij een horecazaak op het Stratumseind een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een beveiligingsbeambte vond bij de man vijf cachets met cocaïne. De man is aan de politie overgedragen. De drugs zijn in beslag genomen. Op het politiebureau bleek dat de man ook nog vier dagen hechtenis moest ondergaan. De man is voor de komende dagen de cel ingegaan.

Eindhoven: Graffitispuiter op heterdaad gepakt

De politie heeft zaterdag om 4.30 uur op de Demer in Eindhoven een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd door surveillerende politieagenten op heterdaad betrapt toen hij bezig was om met een spuitbus zijn "handtekening" op een gevel te spuiten. Na een kort onderzoek bleek dat de man op vijf plaatsen op de Demer en op drie plaatsen in de Vrijstraat op gevels en deuren zijn "handtekening" ongevraagd had achtergelaten. De eigenaren worden door de politie in kennis gesteld. De schade zal op de graffitiartiest worden verhaald. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Valkenswaard: Dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal

Een 35-jarige Eindhovenaar is zaterdag rond 1.30 uur op de Eindhovenseweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal en een verkeerspaal gebotst. De politie stelde bij de man alcoholgebruik vast. Er is een promillage van ruim 1,15 bij hem vastgesteld. Tegen de Eindhovenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Bloedproef na botsing tegen lantaarnpaal

Zaterdag rond 1.45 uur is op de Hooiweg in Best een 49-jarige man uit Liempde met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. De man liep daarbij hoofdletsel op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelde bij de man alcoholgebruik vast en daarom is er een bloedproef bij hem afgenomen.

Veldhoven: Inbreker ontkomen

Zaterdag rond 4.45 uur trof een medewerker van een school aan de Rapportstraat in Veldhoven, na een alarmmelding, een inbreker aan in een berging van de school. Er ontstond een worsteling tussen de twee personen waarbij de medewerker, een 44-jarige Veldhovenaar, licht gewond raakte. Toen de inbreker in het nauw werd gedreven dreigde hij met een hamer. De medewerker heeft de inbreker toen laten gaan. Er wordt een beeldscherm gemist en er is geprobeerd het kopieerapparaat mee te nemen maar dat is niet gelukt.

Budel-Schoot: Aanpak huiselijk geweld

Zaterdag rond 3.00 uur heeft de politie in Budel-Schoot een 34-jarige man aangehouden. Hij had tijdens een ruzie met zijn vriendin haar een bloedneus geslagen. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld de cel ingegaan.