Verzamelberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 15-04-2006

Harddrugs inbeslaggenomen

s-Hertogenbosch Bij een 25 jarige man uit Den Bosch zijn op 14 april 2006 tijdens een controle op de Boschmeersingel te Den Bosch 4 zakjes cocaïne aangetroffen. Deze zijn inbeslaggenomen en de man kreeg een proces-verbaal voor het voorhanden hebben van harddrugs.

Rijden onder invloed in gestolen auto en geen rijbewijs

Rosmalen Een 19 jarige automobilist uit Den Bosch is op 15 april 2006 aangehouden ivm rijden onder invloed van alcohol. De jongen reed omstreeks 01.10 uur op de A2 te Rosmalen en tevens bleek dat de auto was ontvreemd. Ook had de bestuurder geen rijbewijs. De jongen had bij een kennis de sleutels van de auto weggenomen en was met zijn auto gaan rijden.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Tegen een 20 jarige automobilist uit Den Bosch is op 15 april 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De jongen reed omstreeks 01.35 uur op de Zandzuigerstraat te Den Bosch. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Verdachten vechtpartij aangehouden

s-Hertogenbosch In verband met een vechtpartij op de Tolbrugstraat te Den Bosch op 15 april 2006 omstreeks 03.40 uur zijn een 7 tal verdachten aangehouden. Het zijn een 19, 22, 27 en 30 jarige man uit Den Bosch, een 21 jarige man uit Rosmalen, een 26 jarige man uit Vlijmen en een 31 jarige vrouw uit Vlijmen. Meerdere personen liepen hierbij verwondingen op, waarbij de man en vrouw uit Vlijmen zich in het ziekenhuis moesten laten behandelen. De oorzaak van de vechtpartij is niet duidelijk. Wel verkeerden allen onder invloed van alcohol.

Verdachte oplichting en diefstal aangehouden

Rosmalen Een 42 jarige vrouw uit Den Bosch is op 14 april 2006 aangehouden ivm poging oplichting van een winkelier aan de Vreeburg te Rosmalen. Verdachte nam een boek uit een rek en ging ermee naar de winkelier met de mededeling dat ze dit boek had gekregen en wilde teruggeven en het geld terug wilde. Omdat de vrouw het boek niet gekocht had, maar weggenomen, is ze aangehouden. Bij e aanhouding bleek dat ze een doos speelgoed bij zich had, die ze in een andere winkel aan de Vreeburg op soortgelijke wijze had weggenomen. Omdat de vrouw een veelpleger is, is ze inverzekering gesteld.

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

s-Hertogenbosch Een 42 jarige man uit Den Bosch is op 14 april 2006 aangehouden ivm diefstal van shag uit een winkel aan het Boschmeerplein te Den Bosch. Omdat de man een veelpleger is, is hij inverzekering gesteld.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Een 28 jarige man uit Den Bosch is op 14 april 2006 aangehouden ivm mishandeling van zijn 23 jarige vriendin uit Den Bosch. Als gevolg van de mishandeling liep de vrouw een gebroken middenhandsbeentje op. Tevens werd de vrouw met de dood bedreigd. De man is inverzekering gesteld.

Hennepkwekerij ontmanteld

Vlijmen Op 14 april 2006 is op de Vimmerik te Vlijmen een hennepkwekerij ontmanteld, waarbij 294 planten zijn aangetroffen. De planten, evenals apparatuur zijn inbeslaggenomen.

Tegen de 32 jarige eigenaar uit Vlijmen is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten belediging aangehouden

Sint Michielsgestel Een 15, 16 en 17 jarige jongen uit Sint Michielsgestel zijn op 15 april 2006 aangehouden ivm belediging van politiemensen. De drie waren omstreeks 00.40 uur betrokken bij een vechtpartij op het Petrus Dondersplein te Sint Michielsgestel, waarbij de 15 jarige jongen zichzelf met een glas verwondde aan zijn hand. Hierbij liep hij een zodanig bloeding op dat medische behandeling noodzakelijk was. Echter de jongen gedroeg zich zeer recalcitrant en bleef zich verzetten tegen behandeling. Hierbij beledigde hij ook de hulpverlenende ambulancebroeders. Uiteindelijk kon de man geboeid worden en het ambulancepersoneel de eerste handelingen aan de bloedende hand verzorgen. Vervolgens werd de man met politieassistentie overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch om de bloeding definitief te verhelpen.

Dodelijk verkeersongeval

Volkel Bij een frontale botsing op de Rondweg Volkel te Volkel op 14 oktober 2006 omstreeks 16.05 uur is een 51 jarige vrouw uit Uden dodelijk verongelukt. Het slachtoffer kwam door onbekende oorzaak met haar auto op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer en botste frontaal op een tegemoetkomende touringcar. In de bus zaten 37 kinderen in de leftijd van 10-12 jaar uit Denemarken, die op weg waren naar een voetbaltoernooi. De 27 jarige chauffeur uit Denemarken raakte licht gewond aan zijn voet. Twee kinderen in de bus raakte eveneens licht gewond en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De Rondweg is tot ongeveer 19.00 uur afgesloten geweest voor alle verkeer.

Rijden onder invloed

Erp Tegen een 54 jarige automobilist uit Erp is op 15 april 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.10 uur op de Heesakker te Erp.

Verdachte met vuurwapen aangehouden

Oss Op 14 april 2006 omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Karel Doormanstraat te Oss iemand met een pistool zou rondlopen. Nadat de politie met meerdere surveillance de omgeving had afgezocht werd een imitatievuurwapen aangetroffen en zijn een 15 en 16 jarige jongen uit Oss als verdachten aangehouden. Het imitatievuurwapen bleek van de 15 jarige jongen te zijn.

Rijden onder invloed

Vorstenbosch Tegen een 20 jarige automobilist uit Veghel is op 15 april 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.55 uur op de Helling te Vorstenbosch.

Verdachte beleding aangehouden

Rijkevoort Een 18 jarige bromfietser uit Wanroij is op 14 april 2006 aangehouden omdat hij niet voldeed aan een vordering van een politieambtenaar en belediging van een politieambtenaar. De jongen werd op de Sint Anthonisweg te Rijkevoort omstreeks 16.30 uur gecontroleerd en omdat het vermoeden bestond dat zijn bromfiets een te groot vermogen had, werd hem gevorderd naar het politiebureau te rijden ter controle. Dit deed de jongen echter niet en reed naar Wanroij. Hier werd nogmaals van hem gevorderd naar het politiebureau te gaan, echter de jongen begon hierop de politiemensen te beledigen. Hierop is de jongen aangehouden. Bij controle bleek de bromfiets inderdaad een te groot vermogen te hebben en hiervoor kreeg hij alsnog een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

Beugen Tegen een 27 jarige automobilist uit Beugen is op 15 april 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.10 uur op de Molenstraat te Beugen.