Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 15-04-2006

Politie houdt verkeerscontrole
ASSEN De politie heeft vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van Assen en Gieten. Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor: het niet kunnen tonen van het rijbewijs (8x), het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (10x), parkeren in strijd met een parkeerverbod (2x), parkeren in strijd met een stopverbod (1x), verlichting wat niet voldoet aan de juiste kleur (2x), het niet dragen van een gordel (1x) en het snorfietsen zonder licht (1x). (BPS 06-132644)

Man aangehouden op verdenking van bedreiging
ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige man uit Assen op de Rolderstraat aangehouden. In een café zou een woordenwisseling zijn geweest tussen deze verdachte en een andere man (gegevens nog onbekend). Toen een 18-jarige jongen uit Assen zich mengde in de ruzie, werd hij door de 24-jarige man bedreigd. Agenten hebben daarop de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd en wat de oorzaak is geweest. De politie heeft de zaak in onderzoek. (BPS 06-132679)

Verboden toegang
MEPPEL Agenten hebben vrijdagavond twee jongens van 17 en één van 18 jaar oud uit Meppel en één van 20 jaar oud uit Hoogeveen bekeurd. De jongens hielden zich op bij een pand aan het Zuideinde waar zij niet mochten komen en kregen daarvoor een bon. Eén van de 17-jarige jongens en de 20-jarige jongen kregen eveneens een proces-verbaal omdat zij zich niet konden legitimeren. (BPS 06-132603)

Man aangehouden op verdenking van mishandeling
GEEUWENBRUG Agenten hebben vrijdagavond een 30-jarige man uit Geeuwenbrug aan de Eikenhorst aangehouden. De man wordt er van verdacht een medebewoner te hebben mishandeld. Hij is ingesloten voor verhoor. Tijdens de rit naar het politiebureau heeft de verdachte de agenten beledigd en bedreigd. Hiervan is aangifte gedaan. (BPS 06-132629)

Melding van mishandeling
EMMEN De politie kreeg vrijdagavond een melding van een mishandeling in een eetgelegenheid aan de Hoofdstraat. Een 28-jarige jongen uit Coevorden zou door een nog onbekende man zijn geslagen waardoor hij een letsel aan zijn gezicht opliep. De jongeman is per ambulance vervoerd naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (BPS 06-132660)

Aangifte van mishandeling
HOOGEVEEN Agenten hebben vrijdagavond een 19-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden aan de Behringhof. De jongen zou een vrouw hebben mishandeld en vernielingen hebben gepleegd in een woning. Namens het slachtoffer deed een 65-jarige man aangifte. De jongen is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-132626)

Winkeldief aangehouden
VALTHERMOND Agenten hebben zaterdagmorgen een 38-jarige vrouw uit Valthermond aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had sigaretten gestolen in een supermarkt aan het Noorderdiep ter waarde van 27,05. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-132737)

Politie houdt alcomobilisten aan
HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 43-jarige bromfietser aangehouden op de Wolfsbosstraat. Op het politiebureau blies hij 495 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-132675)
RODEN De politie heeft vrijdagavond een 36-jarige man uit Roderwolde aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bromfietser reed op het voetpad aan de wethouder Deodatusplantsoen en gaf geen voorrang aan een auto van rechts. Toen de man werd staande gehouden is van hem een blaastest afgenomen. Op het bureau blies hij 615 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
(BPS 06-132640)
MEPPEL De politie heeft vrijdagavond aan de Zomerdijk een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit IJhorst aangehouden. Op het politiebureau blies deze hij 395 ugl. Het rijbewijs van deze zogenaamde beginnende bestuurder werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een dagvaarding mee naar huis. (BPS 06-132661)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema: 0592 - 36 1280.