Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

15 april 2006

Harderwijk - Getuige houdt autokrasser aan

Een 28-jarige man uit Harderwijk zag in de vroege ochtend van zaterdag 15/4 rond 04.00 uur dat een man in parkeergarage Vuldersbrink een auto bekraste met een voorwerp. Hij riep de hulp in van enige omstanders, die samen met hem in de rij stonden om concertkaartjes voor Bruce Springsteen te bemachtigen, en hield de man in de parkeergarage aan. De politie heeft de verdachte, een 25-jarige man uit Harderwijk die zwaar onder invloed was van alcohol, naar het politiebureau overgebracht en hem ingesloten. Tijdens het verhoor de volgende dag gaf de man aan zich niets van het voorval te kunnen herinneren maar bereid te zijn de schade te vergoeden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Doornspijk - Aanhoudingen voor bedreiging en snelheidsovertreding

De politie heeft een 31-jarige man uit Doornspijk vrijdagavond 14/4 rond 22.30 uur aangehouden vanwege een forse overschrijding van de maximumsnelheid. De politie moest de achtervolging inzetten en kon de man pas aanhouden toen deze het erf van een woning aan de Haerderweg in Doornspijk opreed. De 60-jarige vader van de verdachte kwam direct naar buiten en beledigde de agenten en bedreigde hen meermalen met een grote zaklantaarn. Beide mannen verzetten zich dusdanig tegen hun aanhouding dat versterking moest worden gevraagd. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het rijbewijs van de 31-jarige man is ingevorderd. Voor beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Hattemerbroek - Doorrijden na aanrijding kind Getuigenoproep

Een 10-jarige jongen uit Wezep kwam ten val toen hij vrijdag 14/4 rond 17.30 uur aan zijn hoofd werd geraakt door de rechterbuitenspiegel van een passerende auto. De jongen fietste met een 10-jarig vriendje op de Voskuilersteeg, op weg naar huis na het voetballen. De bestuurder van de auto heeft door het geopende raam nog wat geroepen en is doorgereden. Vermoedelijk zaten er behalve de bestuurder nog een vrouw en twee kinderen in de auto. De auto was een donderblauwe bestelauto (geen busje), het kenteken begint vermoedelijk met 67 of 64. Even na het voorval stopte er een automobilist in een groene BMW om de jongens te helpen. De bestuurder van deze auto is vervolgens achter de verdachte van de aanrijding aangereden om deze te achterhalen. De jongen heeft waarschijnlijk een lichte hersenschudding. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de groene BMW, en met iedereen die informatie heeft over deze aanrijding, over de donderblauwe bestelauto en/of de bestuurder daarvan. U kunt ons bereiken via 0900 - 8844.

Nunspeet - Fietser zwaargewond

Tijdens een inparkeermanoeuvre op de Brinkersweg raakte de auto van een 65-jarige inwoner van De Bilt een 77-jarige man uit Nunspeet die daar fietste. De Nunspetenaar kwam ten val en is met hoofdletsel naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle overgebracht. Zijn toestand is ernstig.

Alcoholcontroles - Compliment van de politie

In de nacht van 14/4 op 15/4 zijn er in en om Harderwijk diverse alcoholcontroles gehouden. De politie vindt het belangrijk, en verheugend, om te kunnen melden dat van alle 80 gecontroleerde bestuurders er niet één teveel gedronken had.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Carina de Wijs (055- 548 6648)

---- --