Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

15 april 2006

Doetinchem - 98 paar schoenen gestolen

Uit een vrachtwagen die geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Fabriekstraat 16 is tussen donderdagavond 17.00 uur (13/4) en vrijdagmorgen 06.00 uur (14/4) een container met daarin 98 paar schoenen ontvreemd. De daders wisten wat ze zochten, aangezien er diverse andere containers opzij zijn geplaatst om juist deze te bemachtigen. De eigenaar van de schoenenfabriek, een 39-jarige man uit Doetinchem, looft een beloning van 1000 euro uit voor de gouden tip.

Doetinchem - Scooterrijder onder invloed

De politie heeft tijdens een surveillance op 14/4 rond 21.30 uur op de Kruisbergseweg een scooterrijder staande gehouden die geen helm droeg en de bocht wel erg ruim nam. Het vermoeden bestond dat de 35-jarige bestuurder uit Steenderen teveel alcohol genuttigd had. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar hij 2,2 promille blies. Tevens bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben. De man kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

Beginnend Bestuurders in de fout

- Hengelo: Een 21-jarige automobilist uit Vorden stak in de nacht van 14/4 op 15/4 rond 03.30 uur snel de Raadhuisstraat over naar een parkeerplaats toen hij politie zag rijden. De man is daarop gecontroleerd, en hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben: 0,25 promille waar voor een Beginnend Bestuurder 0,2 is toegestaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. - Doetinchem: De politie hield in de nacht van 14/4 op 15/4 rond 04.15 uur op de Raadhuisstraat een 21-jarige man uit Silvolde aan die teveel alcohol gedronken had. Op het bureau blies de man 0,36 promille, waar voor een Beginnend Bestuurder 0,2 is toegestaan. Tevens was zijn rijbewijs dusdanig beschadigd dat de politie dit heeft ingenomen. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - Winkeldief aangehouden

Omdat hij die dag (14/4) slecht nieuws had gekregen, besloot een 39-jarige man uit Arnhem om spullen te gaan stelen. De man liep echter tegen de lamp en werd rond 10.45 uur aangehouden door een medewerker van de supermarkt aan De Bongerd in Doetinchem waar hij voor een flink bedrag aan cosmetische producten voor mannen in zijn tas had gestopt en de winkel wilde verlaten zonder deze af te rekenen. De man is naar het politiebureau overgebracht waar hij direct bekende. Er is proces-verbaal opgemaakt.

's-Heerenberg - Autospiegels vernield Tussen 14/4 17.00 uur en 15/4 09.30 uur zijn in beide straten De Brink en Kostverloren links en rechts van de weg autospiegels vernield van tenminste zes auto's. Een getuige heeft 's nachts rond 02.00 uur jongeren horen schreeuwen en lachen. Ook hoorde hij dat er met groene containers aan de kant van de weg werd gerommeld. Alle benadeelden doen aangifte.

--- Einde berichten ---

Nadere informatie: Bureau Communicatie, Persvoorlichting Carina de Wijs (055 - 548 6648)

---- --