Gemeente Weert

29 maart 2006

Kunstinkijk 2006: kunst uit het weerter land in de tiendschuur

Wie aan paasmaandag en Weerter kunst denkt, denkt aan de Atelierroute en de KunstINkijk. Ook in 2006 is dat het geval. Op paasmaandag 17 april gaat in De Tiendschuur te Weert de tentoonstelling KunstINkijk 2006 van start. De tentoonstelling geeft een overzicht van het werk van de kunstenaars van de Stichting Kunstcentrum Weert. Voor het onderwijs zijn bij de tentoonstelling lesbrieven beschikbaar. De kunstenaars openen op paasmaandag ook de deuren van hun ateliers voor het publiek. Daarnaast zijn er tal van activiteiten.

Dit jaar is het de veertiende maal dat de Stichting Kunstcentrum Weert een route langs de ateliers van de kunstenaars in het Weerter land organiseert. Startpunt van deze kunstroute, die ieder naar eigen inzichten en voorkeuren kan maken, is in het Gemeentemuseum Weert, De Tiendschuur. De tocht langs de ateliers geeft de bezoeker de mogelijkheid te proeven van de diverse kunstuitingen. Aan de IJzerenmanweg liggen twee nieuwe locaties: de Kunsthal en de tent van de Petanque Club. Tineke Prins verzorgt ook dit jaar een toneelvoorstelling. Dat gebeurt aan de IJzerenmanweg buiten of, bij slecht weer, in de tent van de Petanque Club. De routebeschrijving is die dag te koop in het museum voor de prijs van E 1,50. Wilt u de brochure al eerder in handen krijgen, dan kunt u vanaf 1 april terecht bij het VVV-Weert en in het Infocentrum in de hal van het Weerter stadhuis.

Expositie KunstINkijk
Ook na deze dag hangen of staan van alle deelnemende kunstenaars de werken nog tien weken in het museum. Wie een snel overzicht wil krijgen van de diverse Weerter kunstuitingen kan tijdens die weken uitstekend in De Tiendschuur terecht. De stichting nodigde ook dit jaar drie gastexposanten uit om deel te nemen aan de KunstINkijk: Corien v.d. Heijden ontwerpt textiele design, fotograaf David Rozemeyer toont zijn afbeeldingen en Gard van Wegberg zijn schilderijen.

Opening en rondleiding
De Tiendschuur opent op 17 april om 9.45 uur zijn deuren en om 10.15 uur opent de wethouder cultuur van de gemeente Weert de expositie. Direct na de opening van de KunstINkijk geven de kunstenaars Nelleke Boon en Eric Kamerbeek uitleg aan belangstellenden over de kunstwerken. Om 13.00 uur herhalen zij de rondleiding. Gezinnen met kinderen die de tentoonstelling bezoeken kunnen met een kunstwerkdossier samen naar de kunstwerken kijken.

Onderwijs
De Stichting Kunstcentrum Weert ontwikkelde een kunstdossier voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs. Ook voor de bovenbouw van het basisonderwijs is een kunstdossier beschikbaar.

Openingstijden en informatie

De expositie KunstInkijk in De Tiendschuur aan de Recollectenstraat is op 17 april te bezoeken van 9.45 tot 17.00 uur. De dagen erna, tot en met 11 juni 2006, van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor rondleidingen neemt u contact op met mw. J. Bongaarts, tel. (0495) 575 474 of mail j.bongaarts@weert.nl. Informatie over de activiteiten van de Stichting Kunstcentrum kunt u vinden op het adres www.kunstcentrumweert.nl en over De Tiendschuur op www.museumweert.nl.

Noot voor de redactie,