1e persbericht van maandag 17 april 2006

Eindhoven, 17-04-2006

Eindhoven: Man met drugs opgepakt

Maandag rond 1.40 uur is in een horecazaak op de Dommelstraat een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beveiligingspersoneel betrapte de man op het gebruik van harddrugs. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man was in het bezit van 28 XTC pillen en een zakje met ketamine (harddrug) De drugs zijn in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man opgepakt na ruzie

De politie heeft zondagavond rond 23.50 uur in de Hoogstraat een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was betrokken bij een ruzie in een horecazaak waarbij hij een vrouw geslagen en geschopt had. Ook vernielde de man enkele spullen in het café. Hij is na zijn aanhouding de cel ingegaan.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Maandag rond 2.10 uur is in een woning in het stadsdeel Stratum een 23-jarige inwoner van Venray aangehouden. Hij had tijdens een ruzie zijn vriendin geslagen en gebeten. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld de cel ingegaan.

Gemert: Dronken automobilist zonder rijbewijs opgepakt

De politie heeft zondag om 17.45 uur in de Jan van Amstelstraat in Gemert een 28-jarige inwoner van Handel aangehouden. De man werd door de politie gecontroleerd vanwege gevaarlijk rijgedrag. De man had gedronken en bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van ruim 1,7 vast. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Meisje aangehouden na vernieling ruit

De politie heeft zondagavond om 23.30 uur op het station van Heeze aan de Laarstukken een meisje van veertien uit Geldrop aangehouden. Ze werd door surveillerende agenten op heterdaad betrapt toen ze een ruit van een toegangsdeur bij het station kapot trapte. Op het politiebureau is tegen het meisje proces-verbaal opgemaakt en daarna is ze overgedragen aan haar vader.

Heeze: Aanhoudingen na ruzie

De politie heeft maandag om 0.40 uur op het Ginderover in Heeze een 19-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man had tijdens een ruzie op de Nieuwendijk in Heeze een jongen met een bierglas op zijn hoofd geslagen. De Geldroppenaar is voor verder onderzoek de cel ingegaan. Een 24-jarige Heezenaar werd eveneens aangehouden omdat hij tijdens de ruzie een andere man een bloedneus had geslagen. Tegen hem is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. Een 21-jarige Heezenaar beledigde enkele agenten en weigerde te vertrekken. Ook hij werd aangehouden en heeft op het politiebureau een proces-verbaal gekregen. De politie stelt een onderzoek naar de reden van de ruzie.

Someren: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

De politie heeft maandag rond 2.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 36-jarige man uit Someren. De man reed met zijn auto over de Boerenkamplaan en zat dronken achter het stuur. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van ruim 1,6 vast. Tegen de Somerenaar wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Inbraak winkel

Maandag rond 2.10 uur is er ingebroken bij een winkel aan het Parkhof in Nuenen. De inbreker vernielde met een steen de ruit van de toegangsdeur. Er is een LCD televisie en een leeg kluisje meegenomen.

Helmond: Sigaretten en shag gestolen

Maandag rond 3.00 uur is er ingebroken bij een winkel aan De Plaetse. Een etalageruit werd vernield. De daders hebben ongeveer 25 sloffen sigaretten en enkele sloffen shag gestolen.