April 2006

Keukenhof biedt tienduizenden ultiem lentegevoel

Goed voorjaarsweer maakt 'buiten' net zo mooi als 'binnen'

De Keukenhof in Lisse heeft dankzij het fraaie voorjaarsweer tijdens het Paaswekeind tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland het ultieme lentegevoel kunnen bieden. De internationale bloemententoonstelling trokl vooral veel buitenlands bezoek uit Duitsland, Frankrijk en een aantal Aziatische landen. Na een aarzelend begin door het late en koude voorjaar is de Keukenhof nu omgetoverd in een veelkleurige schouw van wat de bollenbranche te bieden heeft. `Buiten' is nu weer net zo mooi als `binnen'.

In stijl
Keukenhof was voor velen bij uitstek de locatie om Pasen in stijl te beginnen. Daar was op gerekend. Met name op Tweede Paasdag stond het park bol van de extra activiteiten. De vroege vogels haalden Paasmaandag hun hart op. Velen stonden al om zeven uur in het ochtendgloren voor de poort, al dan niet gewapend met schildersezel of camera.

Paradijs
Wanneer de bloemenpracht ontluikt en de dieren ontwaken is Keukenhof een waar paradijs voor filmers, fotografen en rustzoekers. Wie wilde kon tussendoor nog even ontbijten. Het beeld werd compleet gemaakt door een optreden van het à capellakoor De Gele Hoed uit Lisse.

Easter Parade
Keukenhof was ook even het Manhattan van de bollenstreek. De Easter Parade is nòg geen traditie, zoals in New York, maar het enthousiasme van organisatoren en bezoekers is geweldig. De show van extravagante hoeden was niet alleen `kijken en bekeken worden', maar ook een eerbetoon aan het vakmanschap van de hoedenmaker.

'Hoed te kijk'
De inzendingen van de wedstrijd met als thema `De hoed te kijk' - uitgeschreven door de Nederlandse Hoeden Vereniging en de Stichting Hoedenplatform -- waren op hoog niveau en de jury had alle moeite om een winnaar aan te wijzen.

Shows
Gedurende de dag waren er shows van professionele hoeden-, tassen- en schoenenontwerpers uit Nederland, onder wie Marianne Jongkind, Vanderbos, Eugénie van Oirschot, Berry Rutjes, Hester van Eeghen, Berendsen/van den Dungen, Janske Megens, Jan Jansen, René van den Bergh en Suzanne Poort.

Nieuwe tulp
Na de doop van een nieuwe tulp, in samenwerking met de dames van de Red Hat Society, werd het evenement -- toegankelijk voor iedereen die een hoed droeg -- afgesloten met een fleurige en vrolijke optocht van alle deelnemers en bezoekers.

Nog tot half mei
De internationale bloemententoonstelling Keukenhof is nog tot en met 19 mei 2006 geopend.