Fannie Mae kondigt het aanbod van een nieuwe emissie van ....

Fannie mae

Fannie Mae kondigt het aanbod van een nieuwe emissie van Benchmark Notes(R) op 5 jaar en de heropening van Benchmark Notes(R) op 10 jaar aan

WASHINGTON, April 17 /PRNewswire/ --

Fannie Mae (NYSE: FNM) kondigde vandaag het aanbod van een nieuwe emissie van Benchmark Notes op 5 jaar via een consortium van makelaars aan. Daarnaast wordt het via een veiling op internet opnieuw mogelijk om in te schrijven op de Benchmark Notes tegen 5,000 procent op 10 jaar die op 15 maart 2016 vervallen. Na de heropening zullen er van de emissie voor US$ 5,0 miljard effecten in omloop zijn.

op 5 jaar (nieuwe emissie) op 10 jaar (heropening) Koersdatum 19 april 2006 19 april 2006
Betalingsdatum 21 april 2006 21 april 2006
Vervaldatum 15 april 2011 15 maart 2016
Grootte van de US$ 4,0 miljard US$ 1,0 miljard/ emissie/effecten US$ 5,0 miljard
in omloop
Coupon Nog te bepalen 5,000 Uitkeringsdata Jaarlijks op 15 april en Jaarlijks op 15 maart en
15 oktober, voor het 15 september, voor het
eerst op 15 oktober 2006 eerst op 15 maart 2006
CUSIP 31359MM26 31359MH89
Notering Een aanvraag wordt Een aanvraag wordt ingediend om de effecten ingediend om de effecten te noteren op de te noteren op de
EuroMTF-markt EuroMTF-markt
van de Luxemburgse van de Luxemburgse
effectenbeurs. effectenbeurs.

De belangrijkste medebeheerders voor de emissie op 5 jaar zijn Barclays Capital Inc., Citigroup Global Markets Inc. en Lehman Brothers Inc. Medebeheerders zijn Bear, Stearns & Co. Inc., FTN Financial Capital Markets, Goldman Sachs & Co., J.P. Morgan Securities Inc., Merrill Lynch & Co. Inc., Morgan Stanley & Co., Inc., UBS Securities LLC en The Williams Capital Group, L.P. Er is een specifieke verkoopgroep bestaande uit negen andere makelaars.

Fannie Mae is genoteerd aan de beurs van New York en werkt conform federale statuten. Fannie Mae wil via haar 'American Dream Commitment' de huizenmarkt meer toegankelijk maken voor miljoenen eerste eigenaars, het aantal eigenaars van huizen bij minderheidsgroepen optrekken tot 55 procent, voorkomen dat miljoenen gezinnen die een huis hebben gekocht of huren, het dreigen te verliezen en het aanbod aan betaalbare woningen uitbreiden waar die het meest nodig zijn. Nadere informatie over Fannie Mae kunt u lezen op internet op www.fanniemae.com.

Dit persbericht vormt geen aanbod om effecten van Fannie Mae te verkopen en is ook geen verzoek tot een aanbod om deze effecten te kopen. Niets in dit persgericht mag worden opgevat als een advies over de voordelen om een bepaalde belegging te kopen of te verkopen. Een beslissing om te beleggen in de effecten waarnaar hier wordt verwezen, dient uitsluitend te worden genomen op basis van de informatie in het emissieprospectus van Fannie Mae gedateerd 17 oktober 2005. Men mag daarbij niet vertrouwen op de volledigheid of juistheid van de informatie die in dit persbericht wordt gegeven.

U moet de aard van de effecten en het mogelijke risico voor u volledig begrijpen voordat u effecten verhandelt. U moet weten of de effecten geschikt zijn voor u in de context van uw persoonlijke situatie en uw financiële toestand. Vraag het advies van een voldoende deskundige financiële adviseur indien u twijfels hebt.

Benchmark Notes is een gedeponeerd merk van Fannie Mae. Gebruik van dit merk zonder toestemming is verboden.

Website: www.fanniemae.com